2. kolo
21.08.2021 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Dortmund nečekaně padl. Z Freiburgu se vrací s prázdnou

Každý rok se očekává, že hráči BVB budou v Bundeslize atakovat příčky nejvyšší. Úvodní kolo letošního ročníku a vítězství 5:2 nad Frankfurtem naznačilo, že síla výběru Marka Roseho by měla být veliká. Nicméně pak došlo na porážku v souboji o Superpokal a teď se opět potvrdilo, že Schwarzwald-Stadion bývá neoblíbeným místem i pro papírové favority.

První šanci zápasu vyprodukoval Erling Håland, ale nepočínal si nejpřesněji. U následného přímého kopu Vincenza Grifa platil pravý opak. Fotbalista, který se nakonec nedostal do italské nominace na letošní vítězné EURO, se trefil parádně pod břevno ze vzdálenosti dobrých třiceti metrů - 1:0.

Odpovědět mohl už za pět minut Bellingham, když se ocitnul po zaváhání Güntera tváří v tvář Flekkenovi. Jenže ke škodě všech příznivců Borussie zacílil přímo do středu brány.

Osmnáctiletý anglický talent o sobě dal znovu vědět krátce po vypršení úvodní půl hodiny, protože hlavou po rohovém kopu orazítkoval levou tyčku. Následoval rychlý protiútok, který vyvrcholil Günterovou přízemní přihrávkou před bránu, kde číhal Yeong Woo-yeong, avšak svou příležitost totálně zazdil.

Do konce úvodního dějství pálil z dálky nepřesně Mahmoud Dahoud a Håland byl sice aktivní, jenže dobrou šanci ke skórování si nevytvořil. Na další branku se tak čekalo až do 53. minuty. Yeong centroval na hlavu Lucase Hölera, který sklepnul pro Rolanda Sallaie, jenž z hranice malého čtverce z první překonal Gregora Kobela - 2:0.

V 59. minutě došlo na snížení. Passlackův centr z pravé strany sice jeho na bližší tyči číhající spoluhráč netrefil. Jenže za ním stojící Yannick Keitel si srazil balon do sítě, přestože Mark Flekken dělal, co mohl, aby se tak nestalo - 2:1.

Očekávanou dramatickou půl hodinu mohl ihned utnout Grifo, leč Kobel tentokrát čaroval. V 68. minutě se díky svojí typické dravosti dostal ke střele z šestnácti metrů Erling Håland. Bohužel pro Dortmund minul zařízení. A stejně si počínal na samém konci tohoto duelu. Freiburg tedy může těšit, že na Černožluté vyzrál podruhé v řadě. Za týden má na programu střetnutí se Stuttgartem, kdežto do Signal Iduna Parku přijede Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele