18. kolo
08.01.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Masaya Okugawa (© AFP)

Freiburg přišel o výhru nad Bielefeldem až v samotném závěru

Svěřenci Christiana Streicha zůstali v aktuální sezoně posledním neporaženým týmem. Jenže od jedenáctého kola prohráli hned čtyřikrát, čímž se připravili o lepší příčku. Ani po tomto remízovém klání se nedá mluvit o nějakém zlepšení formy.

Do Europa-Park Stadionu mohlo přijít 500 diváků a divaček, kteří viděli první šanci ve 3. minutě, když se osmělil Vincenzo Grifo. Jeho pokus však nebyl přesný. Zato jeho spoluhráč si za necelých 240 sekund počínal o poznání lépe. Po rohovém kopu se k němu na hranici vápna odrazil balon a následná skákavá střela zapadla přesně k levé tyči - 1:0.

Po čtvrthodině hry znovu zkusil štěstí Grifo, ale počínal si stejně jako v úvodu tohoto střetnutí. Florian Krüger si naopak hodně věřil, jenže nepropálil hradbu těl před sebou. Masaya Okugawa ve 26. minutě střílel hodně nebezpečně, ale nakonec také o kousek nepřesně. Ve 33. minutě Vincenzo Grifo centroval na hlavu Jeonga Woo-jeonga, jehož výtečně vychytal Stefan Ortega.

Druhé dějství začalo pro Freiburg nejlepším možným způsobem. Korejec Jeong po Günterově centru tentokrát už hlavou nezaváhal, ačkoli mohl poděkovat pravé tyči, že stála na jeho straně - 2:0. V dalších minutách to vypadalo, že si Freiburg vedení pečlivě pohlídá. Nicméně po hodině hry převzal Okugawa míč od Serry a zpoza vápna vyslal nepříjemnou střelu, za kterou se Benjamin Uphoff stačil jenom ohlédnout - 2:1.

Střelec snižující branky o sobě dal zase vědět čtvrthodiny před koncem, jenže tentokrát mu ke gólu pár centimetrů chybělo. O vyrovnání se tedy musel postarat až jeho spoluhráč Brian Lasme. A to v době, kdy běžela 87. minuta. Jednoduše se z úhlu pokusil najít mezeru mezi tyčí a Uphoffem, což vyšlo na jedničku - 2:2. Náhradník za Marka Flekkena však svoje zaváhání napravil výborným zákrokem v poslední minutě.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevěřím tomu, že nám Freiburg v této sezoně už předvedl veškeré své umění.

Reagovat
smazaný uživatel

Bukwice si zase honila ocas.

Reagovat
smazaný uživatel

Umí toho podstatně více.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele