20. kolo
23.01.2022 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lipsko si poradilo s Wolfsburgem, Gvardiol dal gól na své narozeniny

Lipsko dokázalo zvítězit nad podceňovaným Wolfsburgem. Ačkoliv první gól zápasu padl až čtvrt hodiny před koncem, nakonec dokázal tým ze Saska vyhrát o dva góly.

Lipsko si dokázalo s Wolfsburgem poradit, i kdyžv prvním poločase to byli právě hosté, kdo si vypracoval jedinou vyloženou šanci. Ve 40. minutě se to povedlo, když si míč navedl do pokutového území domácích Baku a přihrál Vranckxovi, který se však z dobré pozice netrefil. Míč se odrazil k Waldschmidtovi, ani jeho střela z dobré pozice se ovšem mezi tři tyče nevešla. Po změně stran už diktovali tempo domácí. Do vedení mohli jít již v 57. minutě, ale Orbánova trefa se nakonec do skóre nezapočítala, jelikož Gvardiol, který se rovněž zapojil do akce, byl v ofsajdu.

Právě Orbán se dokázal střelecky prosadit až v 76. minutě, když mezi tři tyče poslal hlavou míč po jiné hlavičce Andrého Silvy, která se ještě odrazila od brankové konstrukce. O vítězi zápasu se definitivně rozhodlo v 84. minutě, kdy se sám nedělní oslavenec Gvardiol trefil přehozením brankáře Casteelse po přihrávce od Mukieleho.

A co pro oba soupeře výsledek znamená v tabulce Bundesligy? Lipsko se posunulo na šestou příčku, která už by na konci sezóny zajišťovala účast v evropských pohárech. Wolfsburg je naopak stále s jednadvaceti body patnáctý a na barážovou šestnáctou příčku má náskok pouhých dvou bodů.

Za dva týdny čeká Lipsko těžký zápas v podobě zajížďky na Bayern Mnichov, se kterým se utká v sobotu. Wolfsburg se o den později představí na vlastním hřišti proti beznadějně poslednímu Fürthu a body by se mu bezpochyby hodily.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele