29. kolo
10.04.2022 19:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsko si hravě poradilo s Hoffenheimem a upevnilo si čtvrtou příčku v tabulce

Hoffenheim potvrdil, že aktuálně není v dobré pohodě, a na půdě Lipska utrpěl již svou třetí porážku v řadě. Už do přestávky prohrával o tři branky, přičemž o žádnou dramatizaci tohoto klání se až do závěrečného hvizdu sudího Dankerta nezasadil. Christopher Nkunku, Marcel Halstenberg a Dominik Szoboszlai, tahle trojice se mimochodem zapsala do listiny střelců.

Domácí byli v prvním poločase jasně lepším týmem, vykazovali taktéž parádní efektivitu a o svém triumfu rozhodli už během něho. V 5. minutě se ujali vedení, to když Szoboszlai poslal centr ze standardní situace do šestnáctky, tam nebyl dostatečně důrazně bráněný Nkunku, jenž si snadnou kličkou poradil s vracejícím se Kadeřábkem, a poté zacílil svou levačkou po zemi přesně na bližší tyč. V 9. minutě se pokoušel náskok saského výběru navýšit Forsberg, avšak hlavičkou kýžený prostor brány netrefil. Lipsku však tato skutečnost ve finále vůbec nevadila.

Ve 20. minutě totiž hoffenheimský brankář Baumann kapituloval podruhé. Laimer proběhl volným územím ve středu pole, po jeho počínání se balón přesunul na levou stranu, a ačkoli se Halstenberg nenacházel v nejvýhodnějším střeleckém úhlu, z halfvoleje ho napálil vážně přesně, až se odrazil od vzdálenější brankové konstrukce a za pak brankovou čáru. A ve 44. minutě Die Roten Bullen udeřili gólově také naposledy. Simakan vyslal dlouhý pas zprava, ve vápně sklepl Nkunku merunu pro Szoboszlaie, který ve skluzu pohotově překonal Baumanna.

Hosté rovněž po obrátce působili v ofenzívě bezradným dojmem, jejich protivník si pohotový náskok bez větších obtíží hlídal, přičemž třeba v 69. minutě ho mohl vylepšovat Forsberg, ale ani v tomto případě se mu nedařilo v koncovce. Ještě se následně zjevili ve slušných šancích Szoboszlai či jeho spoluhráč Dani Olmo, ani jeden z nich však konečné vítězství neokořenili.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele