6. kolo
25.09.2021 15:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsko zavzpomínalo na „staré časy“ a zničilo Herthu 6:0.

V našem preview k tomuto zápasu jsme mírně favorizovali hostující Herthu, která se vezla na vlně dvou vítězství a domácí naopak před utkáním zapsali jedinou výhru a trápili se na 12. místě tabulky. Hráči Lipska však naše prognózy rozmetaly na padrť a Herthu deklasovaly tenisovým "kanárem" 6:0. Svých šest gólů stylově rozdělili na polovinu do obou poločasů.

Ale pojďme hezky postupně. Domácí trenér Jesse March neměl už před sezónou jednoduchou úlohu, neboť tým přebíral po veleúspěšném Julianu Nagelsmannovi, který zamířil do svého vysněného Bayernu. S sebou si navíc vzal i Marcela Sabitzera a stopera Dayota Upamecana. Druhý stabilní stoper Lipska, Ibrahima Konaté, se zároveň přesunul na Anfield Road. Navázat na druhou příčku z loňské sezóny s takto oslabeným kádrem se proto nejevilo příliš reálně a hned vstup do sezóny to potvrzoval. Lipsko získalo ve čtyřech utkáních pouhé čtyři body.

Hosty z Berlína také nezastihl vstup do ročníku v nejlepší formě a oba dva úvodní zápasy prohráli. Po těchto nezdarech se ale svěřenci Pala Dardaie zvedli a porazili nové tváře v Bundeslize - Bochum a Fürth. Na vítězství nad Bochumí 3:1 se dvěma asistencemi podílel Vladimír Darida.

Český záložník se na hřišti objevil i dnes, ovšem Lipsko od úvodu diktovalo tempo zápasu, ostře presovalo a hosté se stěží dostávali za polovinu. Postupně se hra přeci jen trochu vyrovnala, ale právě v tu chvíli přišel první úder "Býků". Klostermann poslal v 15. minutě krásný pas na Poulssena, který balón elegantně přepustil rozběhnutému Nkunkuovi a francouzský rychlík v samostatném úniku lehce přehodil vybíhajícího gólmana.

O osm minut později inkasovali hosté po druhé a opět z brejku. Od výhozu Gulasciho se po ose Forsberg - Haidar - Nkunku dostal míč až k Poulsenovi, jenž neměl problém s jeho úklidem do sítě.

Hosté byli zralí na ručník a nestačili zachytávat extrémně rychlé protiútoky domácího celku. V krátkém sledu po sobě tak šli samotní na bránu Nkunku a Forsberg. První šanci ale skvěle lapil gólman Schwolow a při druhé jej zachránilo břevno. Ve 36. minutě domácím unikl další vstřelený gól kvůli těsnému ofsajdu. Nakonec ale ještě do konce poločasu skóre navýšili, když Angeliňo v nastavení poslal dokonale přesný centr na 40 metrů a Mukiele ho přímo z voleje trefil k tyči.

Ofenzivní festival na jednu branku pokračoval i v druhé půli a de facto už se jen čekalo na konečný počet vstřelených gólů. Po několika zmařených šancích domácích přišel čtvrtý gól v 60. minutě, když Forsberg proměnil pokutový kop. O deset minut později korunoval svůj dnešní výkon Nkunku, který z přímáku vymetl šibenici. Nebohý Schwolow inkasoval naposledy v 77. minutě, když se po chybě zdevastované obrany Herthy dostal k míči Haidara a zacílil do dolního rohu.

Lipsko tak předvedlo úžasný fotbalový koncert a nadělilo berlínské Herthě 6 gólový náklad na cestu domů.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kde jsou otravné reklamy??Až ted jsem jaksi zaregistroval, že zde již dlouho nebyly. ADDBLOCK nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Je možné, že jsou placeni sázkovkama??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele