13. kolo
28.11.2021 17:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Moussa Diaby (© AFP)

Leverkusen porazil Lipsko, jemuž opět pomohl i Schick

Hosté zcela ovládli první půli a po trefách Wirtze a Diabyho zaslouženě vedli 2:0. V 62. minutě sice za domácí snížil Silva ovšem už dvě minuty nato upravil skóre na konečných 3:1 pro Leverkusen Frimpong. V závěru ještě Lipsko neproměnilo penaltu po skvělém zásahu Hrádeckého.

K radosti českých fanoušků nastoupil do dnešního šlágru i uzdravený Patrik Schick, který musel vynechat několik utkání v minulých týdnech, včetně reprezentačního srazu. A český forvard se už v 8. minutě mohl radovat ze vstřeleného gólu spoluhráče Diabyho. Jeho trefa však nebyla správně uznána kvůli ofsajdu přihrávajícího Adliho. Tomu míč poslal právě český reprezentant.

Leverkusen však nepolevoval a v 21. minutě byl odměněn prvním regulérním zásahem. Po nevydařené standardce domácích se k míči dostal Palacios, který přesně načasoval krásný oblouček na Floriana Wirtze a ten už si proti Guláscimu věděl rady - 0:1.

Lipsku se viditelně nedařilo zachytit tempo utkání a neustále se bránilo rychlým kontrům Bayeru. Farmaceuti ale byli doslova nažhaveni na další branku a v 34. minutě se zaslouženě dočkali. Opět po dlouhé přihrávce. Tentokrát se role distributora zhostil Jonathan Tah, jehož přesná kolmice doletěla k Diabymu, který se zpracováním zbavil obránce a zakončil přesně k tyči. 0:2

Hosté ovládali dění na hřišti, přesně kombinovali a domácí se prakticky nedostávali do hry. O přestávce asi nečekalo hráče Lipska v šatnách nic příjemného...

A domácí do druhé půle vstoupili pořádné nabuzení, když už ve 48. minutě se do míče pořádně opřel Laimer. Hrádecký se musel pořádně natáhnout, aby jeho dělovku zlikvidoval. Aktivita se Lipsku vyplatila v 62. minutě, kdy snížil André Silva. Ten si výborně naběhl na přesný centr Nkunkua a neomylně zavěsil na 1:2.

Radost domácím ale nevydržela dlouho. Po hezké útočné kombinaci Leverkusenu se ve vápně dostal k míči Diaby, který jej ještě posunul doprava na nabíhajícího Frimponga. Jeho následnou střelu zblokoval Angeliño tak nešťastně, že balón přeletěl zkoprnělého Gulásciho a zapadl do branky.

Dvougólové vedení hostů bylo zpět a Red Bullu zbývala necelá půlhodina alespoň na srovnání. V 72. minutě mohli naopak inkasovat, ale k jejich štěstí pálil Diaby pouze do tyče! Krátce před vypršením základní hrací doby se navíc vyznamenal hostující gólman Hrádecký, který bravurně vystihl penaltu Szoboszlaie a podržel hosty! Lipsko už se následně do žádné gólové příležitosti nedostalo a Leverkusenu na svém stadionu podlehlo 1:3.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele