18. kolo
08.01.2022 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

André Silva (© AFP)

První zápas roku 2022 Mohuči hrubě nevyšel, v Lipsku prohrála o tři branky

Pochopitelně nezpochybnitelnou skutečností je, že hosté hráli 70 minut o deseti a v tabulce se propadli za Lipsko. "Rudí Býci" zatím neprožívají nejpovedenější sezonu, avšak pohárové příčky mají stále na dohled.

První velká šance se v Red Bull Areně odehrála ve 13. minutě. André Silva zakončoval hlavou a - jak se později ukázalo - teprve se zastřeloval. V závěru úvodní dvacetiminutovky přišla řada na Dominika Szoboszlaie, který pořádně protáhnul Robina Zentnera. Za necelých 60 sekund zastavil Alexander Hack pravou rukou na brankové čáře střelu Andrého Silvy.

Rozhodčí Deniz Aytekin nejenže ukázal na penaltový puntík, ale zároveň stopera Mohuče vyloučil. Nařízené "pětky" se chopil André Silva a s velkou pravděpodobností by skóroval, i kdyby muž v rukavicích uhodnul směr - 1:0. Následující minuty nepřekvapivě patřily "Rudým Býkům". Ale s výjimkou pokusu Kevina Kampla, který o kousek přeletěl břevno, se jim nedařilo vytvořit si pořádnou šanci.

Zato ve druhém poločase stačilo k dalšímu zásahu necelých pět minut. Nkunku ve vápně posunul na Szoboszlaie, jenž šajtlí pravé nohy cílil tváří v tvář gólmanovi přesně pod břevno. Sudí ještě celou situaci překontroloval na videu, ale žádný prohřešek proti pravidlům neodhalil - 2:0. Autor této druhé branky mohl záhy rozvlnit síť znovu, kdyby byl jenom o něco málo přesnější.

A tak se stalo, že v nevýhodě hrající hosté dokázali snížit. Běžela 57. minuta, když si Karim Onisiwo šikovně v šestnáctce Lipska zaseknul balon, načež jej posunul vedle sebe na Lee Jae-sunga, který měl čas na zpracování a následně díky spolupráci s brankovou konstrukcí upravil na 2:1. Jenže hned po rozehrávce bylo znovu všechno jinak.

Dominik Szoboszlai výtečeně načasoval přihrávku na Christophera Nkunkua, jehož oblouček byl zcela mimo Zentnerův dosah - 3:1. V ten moment patrně Bo Svensson na lavičce pochopil, že z tohoto duelu žádný bod nebude. Tím spíše, že za necelých 180 sekund přidal čtvrtou branku André Silva, když na hranici vápna ukořistil míč Szoboszlaiovi a ranou k pravé tyči dal výsledku jeho finální podobu - 4:1.

Zbývající minuty totiž už žádnou vyloženou šanci nepřinesly. Tedy možná s výjimkou technického obstřelu v podání Christophera Nkunku, který však devátou branku v sezoně zatím nezaznamenal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele