20. kolo
23.01.2022 17:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Corentin Tolisso (© AFP)

Bayern s přehledem vyhrál na Hertě, ačkoliv ho o dva góly připravil VAR

Bayern Mnichov dokázal v posledním zápase 20. kola bundesligy s přehledem zvítězit na půdě Herthy Berlín. Zápas skončil výsledkem 1:4 a herní i výsledkové trápení domácích tak pokračuje. Bayern naopak opět po sobotní výhře Dortmundu svému sokovi v boji o titul odskočil na rozdíl šesti bodů.

Mnichovský velkoklub je tedy po dvaceti odehraných kolech německé nejvyšší soutěže první s náskokem šesti bodů na druhý Dortmund. Hertha by se měla co nejrychleji vzpamatovat, jinak bude ve zbytku sezóny řešit záchranářské starosti. Je totiž s dvaadvaceti body třináctá a na šestnáctou příčku má náskok pouhých třech bodů.

V zápase na Olympijském stadionu v Berlíně se síť rozvlnila již ve 2. minutě, když precizní centr Müllera zužitkoval střelou z voleje Tolisso. Následný videozáznam však prokázal, že Francouz byl v těsném ofsajdu a gól tedy uznán nebyl.

Bayern však diktoval tempo hry i nadále, přičemž další velkou šanci si vypracoval v 15. minutě. Tentokrát se skvělým centrem prezentoval Joshua Kimmich a na bránu hlavičkoval Coman, avšak brankář Schwolow dokázal tento pokus zneškodnit.

Ve 20. minutě chtěl zase zužitkovat přihrávku od Tolissa nejlepší střelec soutěže Lewandowski, ale i jeho pokus vychytal zatím skvělý brankář Herthy Schwolow. Ten byl však překonán již o pět minut později.

Ve 25. minutě se po souhře dvou asi nejaktivnějších hráčů dosavadního průběhu zápasu Comana a Tolissa měnilo skóre na 0:1, když první jmenovaný přihrál Tolissovi skvělým centrem od rohového praporku a Tolisso usměrnil míč hlavou mezi tři tyče.

Ještě před koncem prvního poločasu přidal Bayern i druhý gól, když ve 45. minutě zahráli hosté přímý volný kop nacvičeným signálem a na Kimmichův centr si naběhl zcela osamocený Müller, který už neměl problém míč usměrnit za záda Schwolowa.

Po změně stran se alespoň na chvíli dostali ke slovu i domácí, konkrétně v 52. minutě český záložník Vladimír Darida, který ve skluzu ve stoprocentní příležitosti nedokázal trefit bránu. V 75. minutě udělal obrovskou chybu brankář Herthy Schwolow, který chtěl přihrát po zemi jednomu z obránců, avšak míč zachytil Sané, který střelou do prázdné brány zvýšil na 0:3.

Čtvrtý gól přidal Bayern hned vzápětí, v 79. minutě. Tentokrát běžel sám na bránu Gnabry a do posledního momentu se mohl rozhodnout, jestli nahraje zcela volnému Lewandowskému, ale nakonec se rozhodl to vzít na sebe a přesnou střelou k levé tyči zvýšil gólový náskok Bayernu na čtyři góly.

Alespoň čestný gól se Hertě podařilo vstřelit v 80. minutě. Po chybné malé domů Upamecana se dostal k míči Jovetič, jehož pokus dokázal Neuer zneškodnit, ale na následný lob Ekkelenkampa už byl krátký. Tento gól jde však jednoznačně za Upamecanem. Výsledkem 1:4 zápas i skončil a všechny tři body si podle očekávání odváží zpátky do Bavorska Bayern.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele