20. kolo
22.01.2022 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jeremy Dudziak (© AFP)

Poslední Fürth si vyšlápnul na Mohuč a podruhé v sezoně vyhrál

Výběr Stefana Leitla celkově protáhnul sérii neporazitelnosti na čtyři partie. Nicméně ztráta na první nesestupovou a nebarážovou příčku jest nadále jedenáctibodová. Die Nullfünfer pro změnu neodčinili vypadnutí z DFB-Pokalu s Bochumí, který přitom před týdnem v Bundeslize porazili.

Kdyby mohli na Sportpark Ronhof diváci, viděli by úvodní branku tohoto klání už ve 12. minutě. Postaral se o ni Jeremy Dudziak, když levačkou zacílil k levé tyči - 1:0. Po úvodní čtvrthodně vymyslel technický obstřel z přímého kopu Jetro Willems. Balon před Zentnerem nepříjemně poskočil, ale přesto jej stačil vytěsnit mimo tři tyče.

Po vyrovnání zatoužil Anton Stach. A snad by se mu to i povedlo, kdyby nescházela přesnost. K hlavičce se pak dostal Jeremiah St. Juste, nicméně ani on zařízení netrefil. Ve 28. minutě se ke standardce propracovali i hosté a Sascha Burchert měl co dělat, aby balon vyškrábnul zpod břevna. Do poločasového hvizdu byly k vidění ještě dvě dobré příležitosti.

Při té první si po centru do vápna nepočínal v defenzivě nejpřesvědčivěji Willems a málem z toho byla vlastní branky, kdyby situaci z pohledu Mohuče nezachránilo břevno. V poslední minutě ještě zakončoval ve skluzu Jonathan Burkardt a chyběly mu centimetry. Ve třiapadesáté minutě se v šestnáctce Svenssonova týmu ocitnul Jamie Leweling a Zentner musel vyrážet na roh.

Následně se standardní situace chopil Willems a jeho střela byla tečována nad břevno. Po hodině hry se konečně osmělil Branimir Hrgota, ale mířil mimo. V 66. minutě chtěl v pokutovém území přihrávat pod sebe Dudziak, což vyústilo ve vlastní gól v podání Stefana Bella - 2:0. Další pasáž patřila především střídáním.

Až v závěru nejdříve selhal Håvard Nielsen a po něm i jeho spoluhráč Dickson Abiama. Karim Onisiwo tak dostal příležitost snížit na končených 1:2 z pohledu svého týmu, když zcela neobsazený na zadní (pravé) tyči uklidil z bezprostřední blízkosti na místo určení milimetrově přesný centr, za který musel Kevinu Stögerovi rozhodně poděkovat.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele