28. kolo
03.04.2022 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Augsburg porazil Wolfsburg a stáhl ho s sebou do bojů o záchranu

Jednoznačný průběh mělo utkání v bavorském Augsburgu. Domácí ekipa doslova smetla Wolfsburg 3:0 a do boje o záchranu získala veledůležité tři body. Už v první minutě se prosadil Iago a po změně stran jej napodobili Florian Niederlechner a Mads Pedersen.

Wolfsburg nevkročil do utkání správnou nohou a poprvé inkasoval už po 60 sekundách. Pedersen šikovně vysunul patičkou Iaga, který parádní ranou ke vzdálenější tyči otevřel střelecký účet utkání. Augsburg se díky rychlému gólu dostal do ráže a dál ohrožoval Pervanovu svatyni. Po Niederlechnerově přihrávce nedosáhl na balón Pedersen.

"Vlci" se poprvé osmělili po dvaceti minutách a do akce musel i brankář Gikiewicz, jenž skvěle vyrazil střelu Lucase Nmechy. Stejný hráč neuspěl ani ve 39. minutě, kdy ho tvrdě zastavil Dorsch a žádost hostů o penaltu vyšla vniveč. V nastavení zahodil stoprocentní šanci Pepi, který napálil balón přímo do připraveného brankáře.

Domácí měli ve druhém poločase několik možností zvýšit, ale postupně své šance zahazovali. Caligiuri nejprve z dobré pozice přestřelil a o chvíli později po jeho centru zakončoval nepřesně Gouweleeuw. Vyšlo to až v 61. minutě, kdy Oxford prodloužil hlavičkou na Niederlechnera, jemuž stačilo nastavit jen kopačku.

Druhý gól znamenal pro Wolfsburg těžkou ránu a v 69. minutě zvýšil Mads Pedersen nekompromisní střelou už na 3:0. Augsburg mohl vyhrát ještě výraznějším rozdílem, ale další příležitosti, jako ta Zeqiriho, neskončily gólem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele