3. kolo
28.08.2021 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Leverkusen i zásluhou Patrika Schicka s přehledem porazil Augsburg

Už po úvodní čtvrt hodině utkání prohrávali domácí o dvě branky. Obě byly vlastní, přičemž o jednu se postaral Florian Niederlechner, který ovšem ještě v rámci prvního poločasu zvládnul skórovat i do správné sítě a zaznamenal pro svůj klub alespoň čestný úspěch.

Niederlechner o sobě dal vědět už v první minutě, ale Lukas Hradecky celou situaci přečetl. Díky tomu mohli jít hosté za necelých 120 sekund do vedení. Patrik Schick se hnal za balonem, ke kterému měl ve finále o krok blíže augsburský obránce Iago. Jeho lob přes Rafala Gikiewicze byl ukázkový, jenže zapadnul mezi tři tyče nesprávné svatyně - 0:1.

Český útočník, který na letošním EURU skóroval pětkrát, byl znovu vidět krátce po uplynutí úvodní desetiminutovky. Bohužel pro die Werkself mířil nad. Za čtyři minuty už hosté přeci jen vedli o dvě trefy. Po rozehrávce rohového kopu přiletěl centr na přední tyč, který hlavou usměrnil za záda vlastního gólmana Florian Niederlechner - 0:2. Vskutku nepříjemný start do utkání v podání výběru Markuse Weinzierla.

S okamžitou odpovědí se pokusil přispěchat André Hahn. Gólman Hradecky byl ovšem pozorný. Ve 23. minutě měl dost času na střelu Paulinho, ale poněkud se ukopnul. Zanedlouho už byl mladý rodák z Rio de Janeira přesnější, nicméně Gikiewicz si poradil. Díky tomu mohli jeho spoluhráči snížit. Jmenovitě to byl opět Niederlechner, kdo využil špatného počínání Mitchela Bakkera a dotlačil míč za čáru - 1:2.

Ve 40. minutě málem srovnal Ruben Vargas, kdyby jej nevychytala leverkusenská jednička. Těsně před ochodem do šaten byl blízko gólu Patrik Schick. Nakonec se domácím podařilo odkopnout, ale jenom k Moussovi Diabymu, jenž uklízel v podstatě do odkryté klece. Rozhodčí Benjamin Brand však tuhle trefu nemohl uznat, protože Charles Aránguiz zahrál rukou.

Těsně před vypršením úvodní hodiny hry převzal český reprezentant balon od kolegy Diabyho. Ve finále ovšem přestřelil. Dočkal se až čtvrt hodiny poté, když ustál souboj s protihráčem a tvrdou ranou pod břevno nedal muži v rukavicích šanci - 1:3. V 81. minutě šel Gikiewicz proti centru Kerema Demirbaye, jenže Florian Wirtz byl rychlejší a z úhlu trefil přesně prostor mezi třemi tyčemi - 1:4.

Závěrečné minuty patřily rovněž svěřencům Gerarda Seoaneho. Nejprve to byl opět bývalý hráč pražské Sparty nebo Bohemky, kdo v dobré pozici mířil nad. A pátý hřebíček nepřidal ani Amine Adli, protože cílil pouze do pravé tyče. I tak Bayer povede minimálně den tabulku a po reprezentační přestávce přivítá doma Borussii Dortmund. Augsburg zajíždí na stadionu Unionu Berlín.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele