31. kolo
23.04.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Frankfurt i přes jednobrankové vedení jen remizoval s Hoffenheimem a pohárové příčky se mu tedy opět vzdálily

Eintracht se v poslední době na německé scéně trápil a ve čtyřech předchozích duelech ani jednou nevyhrál, své čekání na tříbodový zisk prodloužil i proti konkurenčnímu Hoffenheimu. Po necelé čtvrthodině hry prohrával, pak ale v 66. minutě dokonal obrat a směřoval k cenné výhře. TSG se však nevzdalo a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem srovnalo na konečných 2:2, v tabulce se proto udrželo na osmém místě se šestačtyřiceti body.

Hosté tak ještě stále mají reálnou naději na pohárové příčky, naopak Frankfurt je devátý se čtyřiceti body a v tuto chvíli to vypadá, že si účast v evropských pohárech pro nadcházející ročník může zajistit už jen z Evropské ligy, ve které ho následující týden čeká první semifinále s anglickým West Hamem United. Svěřenci trenéra Sebastiana Hoenessee vstoupili do sobotního zápasu fantasticky a již ve 12. minutě vedli.

Kramarič poslal centr z levého křídla před branku a Evan N'Dicka ho velmi smolně uklidil pod břevno vlastní branky kolem pozdě reagujícího gólmana Trappa. Přesně v polovině úvodního dějství mohl navýšit náskok hostujícího celku Dabbur, jenomže jeho prudkou dělovku levačkou brilantně zlikvidoval pozorný Trapp. Domácí výběr se dočkal vyrovnání krátce po hodině hry, své předchozí zaváhání totiž napravil dvaadvacetiletý obránce N'Dicka.

Těsně předtím nevyzrál na gólmana Baumanna svou razantní ranou z mírného úhlu srbský záložník Kostič, ihned na to však zužitkoval N'Dicka jeho rohový kop z levé strany a svou hlavičku usměrnil přesně k pravé konstrukci. Za dalších sedm minut mohl Eintracht bleskově převrhnut misky vah na svou stranu, ovšem Kosti ve stoprocentní pozici jen přestřelil hostující branku.

Výběr vedený koučem Oliverem Glasnerem vsítil rozdílovou trefu v 66. minutě, kdy se japonský špílmachr Daichi Kamada zjevil na levé straně pokutového území a Baumanna překonal parádním obstřelem k protější tyči. Nicméně hosté nepolevili a o jedenáct minut později také skórovali podruhé, neboť se po skvělém pasu Rauma prosadil Georgino Rutter svou hlavou z hranice brankového území. TSG dokonce mohlo rozhodnout v 90. minutě, avšak projektil Kramariče směřující pod horní tyčku famózně vyrazil pozorný Trapp.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele