18. kolo
08.01.2022 18:30 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Žlutočerný expres otočil vývoj s Frankfurtem v závěrečné dvacetiminutovce

Frankfurt se na konci uplynulého roku dostal do vynikající formy a tu potvrzoval i během úvodních sedmdesáti minut proti vysoce favorizovanému Dortmundu, jelikož vedl 2:0. Nicméně poté inkasoval hned třikrát a nakonec zůstal s prázdnou po porážce 2:3. Eintracht tak přišel o svou šňůru tří vítězných utkání v řadě a v tabulce zůstal na sedmém místě se sedmadvaceti body, naopak Borussia stáhla manko na vedoucí Bayern.

Žlutá ponorka si díky fantastickému sobotnímu obratu upevnila druhou pozici Bundesligy a se sedmatřiceti body na kontě ztrácí na obhájce mistrovského titulu už "jen" šest bodů. Svou úvodní možnost si vypracovala ani ne po dvou odehraných minutách, kdy z dvanácti metrů tvrdě vypálil Meunier a jeho křížnou dělovku dokázal brankář Trapp fantasticky vytěsnit na levou tyč, od které se balón odrazil do zámezí.

Eintracht z ničeho nic prorazil přesně po čtvrthodině hry. Přímý volný kop Kostiče přistál na kopačce nabíhajícího Santose Borrého, jenž míč tečoval ke vzdálenější konstrukci a ten i s trochou štěstí doputoval za brankovou čáru. Stejný hráč překvapivě navýšil vedení svého výběru za dalších devět minut. Šestadvacetiletý kolumbijský forvard se před hranicí brankového území dostal k odraženému balónu a chytře ho usměrnil do pravého spodního růžku.

Mírný outsider dokonce mohl přidat třetí trefu po odehrané půlhodině, ale N'Dicka nakonec síť nerozvlnil. Hosté chtěli snížit své manko v nastaveném čase prvního poločasu, avšak po rohovém kopu a hlavičce Hummelse předvedl vynikající zákrok Trapp a poté dorážející Malen trefil z bezprostřední blízkosti pouze bližší tyč. Frankfurt po změně stran skvěle bránil a Dortmund vůbec k ničemu nepouštěl, jenže ten přeci jen zavelel k obratu v 71. minutě.

Na rozdíl jediného gólu snižoval Thorgan Hazard, neboť ani ne po šesti minutách strávených na trávníku obdržel přesně načasovanou přihrávku od norského ostrostřelce Hålanda a z dvanácti metrů překonal bezmocného Trappa přízemním pokusem ze středu šestnáctky. Borussia od této chvíle zvyšovala svůj tlak a ten vyvrcholil dvěma rozhodujícími brankami během necelých tří minut.

V 87. minutě srovnal stav teprve osmnáctiletý anglický záložník Jude Bellingham, když po načechraném centru Meuniera z pravého křídla stanul zcela zapomenut před hranicí brankového území a pohotovou hlavičkou zamířil do levého dolního růžku mimo dosah přesouvajícího se domácího strážce.

Svěřenci trenéra Marca Roseho převrhli misky vah na svou stranu v předposlední minutě základní hrací doby. Hrdinou se stal syrský rodák Mahmoud Dahoud, který po chybě rivala ve středu hrací plochy vypálil z osmnácti metrů a jeho skákavý pokus zapadl k pravé tyči kolem zoufalého Trappa. Naprosto otřesený Frankfurt se ve zbývajícím průběhu již vůbec na nic nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele