19. kolo
15.01.2022 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Schick neproměnil penaltu, přesto skóroval. Leverkusen slavil výhru v Gladbachu

Borussia nenavázala na minulý cenný skalp nad Bayernem, doma padla s Leverkusenem, a to i přesto, že její soupeř neproměnil hned dva pokutové kopy. O rozdílový gól tohoto utkání se zasadil český reprezentant Patrik Schick, který tak výrazně dopomohl svému týmu k přerušení své negativní série čtyř ligových duelů bez výhry. Mimochodem i on jednu z penalt nevyužil.

První poločas ještě žádnou změnu skóre nepřinesl, asi tu největší možnost si vytvořil ve 25. minutě Diaby, avšak domácí brankář Sommer stačil zasáhnout. Zato druhé dějství bylo daleko zajímavější a nabídlo ony nejdůležitější situace, které určily konečný výsledek. Nejprve ve 49. minutě byla nařízena penalta ve prospěch hostů, Friedrich totiž přišlápl ve vápně Bellarabiho.

Trochu přísnější rozhodnutí rozhodčího Stegemanna ale Leverkusen nezužitkoval ke vstřelení první branky, poněvadž vůči exekutorovi Schickovi se vyznamenal Sommer, který jeho střelu u tyčky bravurně zlikvidoval. Následoval každopádně rohový kop, z něhož už Bayer přece udeřil, pas Wirtze doplachtil do brankového území k Andrichovi, jenž pak pohotově skóroval.

V 62. minutě mohl Schick navýšit náskok die Werkself, v koncovce se mu však zase nedařilo a kýžený a chtěný prostor brány minul, nicméně v 74. minutě se už proti Sommerovi prosadil, jelikož přímý volný kop z levé strany od Hincapiého zužitkoval hlavou. Celkově už si tak na své konto zapisoval svou osmnáctou branku v Bundeslize, svou sedmnáctou ze hry.

Mönchengladbach utkání zdramatizoval po kopu z rohu od Herrmanna, po němž se sice ještě netrefil Thuram, avšak po následné teči bránícího Fosua-Mensaha již úřadoval Elvedi. Další odpověď však nenašel, nevyburcoval ho přitom ani druhý lapený pokutový kop, nařízený za faul Beyera v šestnáctce na Wirtze, to když se Sommer v 87. minutě vytáhl na Demirbaye.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Do začátku zápasu bude o jednu až dvě setinky favorit host. Zatím je to domácí tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím ho asi má tvrdý. Myslím , že vyměkne.

Reagovat
smazaný uživatel

Eberlovi hučí v kládě.

Reagovat
DidusIneptus

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele