5. kolo
19.09.2021 17:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Dortmund vyhrál nad Unionem, dva góly dal Haaland

Borussia Dortmund dokázala zvítězit poměrem 4:2 nad Unionem Berlín. Tomu se sice podařilo zápas díky kontaktnímu gólu v 81. minutě zdramatizovat, o dvě minuty později však jasně rozhodl o osudu utkání Nor Haaland.

A hned v 1. minutě mohli jít do vedení hosté. Míč mezi tři tyče brankáře Kobela dokázal dostat Awoniyi, branka však nebyla uznána z důvodu ofsajdu. V 10. minutě to byli naopak domácí, kdo šel do vedení. Guerreiro se dostal k odraženému míči a líbivou střelou na zadní tyč překonal brankáře Unionu.

Ve 24. minutě přidal Dortmund svůj druhý gól v zápase, tentokrát se trefil norský snajpr Haaland, který skóroval hlavou po centru od Meuniera z pravé strany. Krátce po změně stran přidal Dortmund třetí gól v zápase, když si v 52. minutě srazil míč do vlastní sítě nešťastný obránce Unionu Friedrich.

V 56. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území jeden z obránců Dortmundu a rozhodčí Jablonski neváhal nařídit pokutový kop, který vzápětí proměnil Kruse a snížil tak na 1:3 z pohledu Unionu. V 66. minutě se dožadovali zahrávání pokutového kopu také domácí, sudí Jablonski se však zákroku hostujícího obránce na Reuse v pokutovém území Unionu nevěnoval.

Opravdové zdramatizování zápasu však přišlo v 81. minutě, kdy se Unionu podařilo vsítit kontaktní branku, když dokázal Voglsammer hlavou překonat Kobela po rohovém kopu Giesselmanna. Naděje hostů na bodový zisk z půdy soupeře však neměly dlouhého trvání.

V 83. minutě totiž vstřelil gól na 4:2 Haaland, kterému se ještě během pádu nohama napřed podařilo přelobovat brankáře Lutheho. Asistenci si připsal Axel Witsel. V 86. minutě zahrával Dortmund přímý volný kop, ke kterému se postavil kapitán Marco Reus. Už už to vypadalo, že navýší gólový rozdíl na tři branky, jeho střela však nakonec skončila pouze na tyči.. Právě Reuse vystřídal o tři minuty později mladičký Moukoko.

Ve zbytku zápasu se již nic zásadního nestalo a všechny tři body tak zůstaly zaslouženě v Dortmundu. Unionu se však podařilo zápas alespoň zdramatizovat a jeho hráči se prezentovali atraktivním výkonem.

Po pěti odehraných kolech bundesligy je Dortmund se dvanácti body na druhém místě, přičemž na první Bayern ztrácí jeden bod. Union je se šesti body na osmém místě a určitě může pomýšlet na evropské poháry. V těch je koneckonců i letos, ve čtvrtek v rámci Konferenční ligy prohrál na půdě pražské Slavie 1:2, když alespoň o bod přišel až v posledních deseti minutách zápasu.

Příští víkend čeká Union domácí zápas proti Bielefeldu, ve kterém bude favoritem. Dortmund se příští víkend představí v regionálním derby na půdě Mönchengladbachu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,05-3,73. 3,62-4,11 . Bookmaker to vidí na hcs-2,5 pro Dortmund. -1,5 by měla být tutová.

Reagovat
berliner

Prohral na pude prazske Slavie 1:2 tenhle vysledek bych jeste bral, v Evropskych poharech muze rozhodovat i skore.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele