19. kolo
14.01.2022 20:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Thomas Meunier (© AFP)

Dortmund byl v 19. kole nekompromisní – Freiburgu nadělil na cestu domů pět gólů

V tomhle případě určitě stojí za připomenutí, že SC byli posledním celkem, který v aktuálním bundesligovém ročníku neprohrál. Ale od doby, co v listopadu nestačili na Bayern, nezvládli uhrát ani bod ještě v dalších čtyřech případech, včetně tohoto. Díky tomu s největší pravděpodobností ztratí příčku zaručující Ligu mistrů. Kdežto BVB dali obhájci titulu jasně najevo, že o letošním držiteli Meisterschale zdaleka není rozhodnuto.

Těsně po vypršení úvodní desetiminutovky vyprodukovali domácí první střelu, která však nebyla z nejpřesnějších. Mrzet je to nemuselo dlouho, protože ještě před koncem úvodní čtvrthodiny přispěchal se svou přesnou hlavičkou Thomas Meunier - 1:0. V další fázi utkání měla Borussia jasnou převahu, jenže druhé branky se dočkala až za dalších patnáct minut. Opět to byl Julian Brandt, kdo nacentroval a belgický reprezentant se znovu prosadil hlavou - 2:0. Už za necelých 180 sekund mohl třetí hřebíček přidat Donyell Malen, nicméně zařízení minul. Další pokus patřil Raphaëlu Guerreirovi a nutno dodat, že brankář Benjamin Uphoff měl starosti. Poté o sobě dal poprvé vědět Erling Haaland, jenže si musel počkat až do samotného závěru první půle, kdy levačkou zakončil pěknou akci - 3:0.

Hrstka fanoušků v Signal Iduna Parku čekala, že Černožlutí své vedení po přestávce ještě navýší. Ovšem jako první se musel činit Gregor Kobel. Díky čtyřiadvacetiletému gólmanovi, který přišel minulý rok ze Stuttgartu, bylo vedení výběru kouče Marca Roseho stále tříbrankové. Inkasoval až po hodině hry, kdy se prezentoval dorážkou zblízka Ermedin Demirović - 3:1. Jakékoli pochybonosti o třináctém vítězství patnáct minut před koncem řádné hrací doby rázně odmítnul kanonýr Erling Haaland, když po přihrávce Mahmouda Dahouda po zemi zakončoval rychlý brejk svého týmu - 4:1. Už za tři minutky mohl norský supertalent zaznamenat hattrick, čímž by se přiblížil v tabulce střelců druhému Patriku Schickovi na rozdíl jediné trefy, jenže mu protentokrát nebylo dáno.

Nápravu tedy musel zjednat předchozí asistent Dahoud, když uklízel na místo určení další kvalitní kombinaci v podání hráčů klubu, který čeká na německý titul od roku 2012 - 5:1. To se psala 86. minuta a rozhodčí Florian Badstübner záhy pochopil, že nemá smysl protahovat nepovedený večer výběru Christiana Streicha, a tak nenastavil ani minutu. Borussia tedy připisuje třetí výhru z posledních čtyř zápasů a věří, že se v ideálním případě výkon i výsledek podaří zopakovat o příštím víkendu, kdy je na programu cesta do PreZero Areny, kde nastupuje v těchto týdnech ve velice dobré formě hrající Hoffenheim. Freiburg bude chtít ukončil výsledkově nestabilní období dobrým představením proti sestupem ohroženému Stuttgartu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele