1. kolo
14.08.2021 18:30 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Håland měl prsty ve čtyřech gólech (© AFP)

Dortmund na úvod sezóny přestřílel Frankfurt, zaskvěl se opět Haaland

Norský forvard Erling Haaland evidentně nic neztratil ze svého elánu z loňského ročníku a po třech brankách v rámci DFB-Pokalu si zapsal další dvě v rámci Bundesligy. Především díky jeho podnikání se Dortmund zaradoval z vítězství nad Frankfurtem, jenž mohl vzdorovat jen sporadicky. Chuť si tak hosté po vypadnutí z Německého poháru v tomto klání nespravili.

Haaland byl při chuti už od úvodních chvil tohoto střetnutí, už v 8. minutě se ocitl v dobré pozici před soupeřovou bránou, jenže ve skluzu míč netrefil ideálně, a tak míč nasměroval pouze do zámezí. Ve 23. minutě se již každopádně domácí své odměny dočkali. Obránce N'Dicka ztratil balón, Haaland pak proběhl k vápnu a nahrál ho na skórujícího Reuse.

Eintracht každopádně o pár chvil později vyrovnal stav, ještě v tuhle chvíli jaksi držel krok s celkem ze Severního Porýní-Vestfálska. Barkok ze středu pole přeposlal merunu na svého spoluhráče Borrého, který se už už chystal zakončovat, nicméně ve finále ani nemusel, neboť vracející se Passlack ve snaze zažehnat celou situaci zamířil nechtěně do vlastní brány k tyči.

Avšak ve 32. minutě se Dortmund opětovně ujal vedení, které už ve zbytku zápasu udržel až do samého konce. Podnikl rychlý kontr, během několika málo vteřin se dostal na protivníkovu stranu hrací plochy, Haaland pak ze středu hřiště ve správný moment uvolnil Hazarda, a byť se brankář Trapp snažil následnou střeli zlikvidovat, inkasování svým počínáním nezabránil.

Daleko hůře bylo hostům o pouhé dvě minuty později. V dresu BVB debutující gólman Kobel vyslal dlouhý nákop dopředu, Reus prodloužil míč jakoby do prázdna, ale cítil, že by mohl zaúřadovat jeho kolega Haaland. A i když se nezdálo, že by celá událost mohla vyrezultovat v něco zásadního, stalo se. Nor sebral balón chybujícímu Ilsankerovi a poté zacílil za Trappa.

Domácí pokračovali ve své aktivitě i nadále, bylo vidět, že jejich sok je po dvou velmi rychle obdržených brankách dosti opařený a v defenzívě nebyl vůbec pevný. Ve 36. minutě zkoušel zasadit další úder Schulz, z blízkosti ovšem nenašel skulinku mezi nohama Trappa. Až po obrátce se osmělil taktéž Frankfurt, hlavičku Borrého nicméně polapil připravený Kobel.

Jinak však pořád měli utkání pod kontrolou svěřenci trenéra Marca Roseho, jemuž ve finále vyšla bundesligová premiéra jakožto novému trenérovi Die Schwarzgelben lépe než jeho protějšku Oliverovi Glasnerovi, jenž se rovněž se svým klubem teprve sžívá. V 50. minutě se chtěl zapsat na listinu šutérů Bellingham, jeho pokus ale zablokoval hostující obránce Lenz.

V 55. minutě mohlo Glasnerovo mužstvo přece alespoň snížit, stále aktivní Borré se ovšem možná trochu zalekl své možnosti a, nutno připomenout, že z ne úplně snadného postavení, skončila jeho halfvolej nad bránou. V 58. minutě naopak Dortmund dokázal znovu změnit průběžné skóre, Reyna v pohodě mířil do brankové sítě, jakmile přebral Haalandovu pobídku.

Dvacet minut před závěrečným hvizdem rozhodčího Stielera se Borussia propracovala ještě k jednomu přesnému zásahu. Samozřejmě že u celé akce nesměl chybět Haaland, který si naběhl na kolmici Reuse a své sólo završil tak, jak potřeboval. Schlappekicker stačili v 86. minutě už pouze kosmeticky upravit konečný stav, Hauge zužitkoval sklepnutí od Acheho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Tak suche triko tu dlouho nebylo proti Eintrachtu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele