8. kolo
16.10.2021 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Dortmund v pěkném zápase přehrál Mohuč

Není pochyb, že domácím velice pomohla brzká trefa, na kterou dokázal Erling Håland navázat dvěma góly. Díky tomu se s Robertem Lewandowským dále přetahuje o první místo mezi kanonýry. Die Nullfünfer nemusí smutnit, protože i po další porážce zůstanou ve středu tabulky.

Jak bylo naznačeno, z časomíry neuběhlo ještě ani 180 sekund a Marco Reus se mohl se svými spoluhráči začít radovat, jelikož z hranice šestnáctky neomylně vymetl levačkou šibenici poté, co k němu míč nešikovně srazil Stefan Bell - 1:0. Další minuty sice BVB drželo kulatý předmět na svých kopačkách, velkou šanci si ale ne a ne vytvořit.

Po uplynutí úvodní dvacetiminutovky zkusil po Hålandově přiťuknutí štěstí Thomas Meunier. Branka Robina Zentnera mu ale byla malá. Ve zbývajících minutách se ani jeden z týmů do ofenzivy příliš nehrnul. Při jediné potencionálně nebezpečné střele z přímého kopu napálil Anton Stach pouze před sebou stojícího obránce.

V nastavené minutě však došlo na pořádnou porci vzruchu, protože Erlinga Hålanda nejprve vychytal Zentner a dorážku na poslední možný moment vyhlavičkoval už za brankovou čárou stojící Moussa Niakhaté. První pětačtyřicetiminutovku tedy opanovala Borussia, byť jenom nejtěsnějším rozdílem.

V 52. minutě to vypadalo, že Silvan Widmer zastavil Hålandův pokus o přehození rukou, což rozhodčímu Schlagerovi potvrdilo video. Sám norský útočník volil zakončení do středu brány. Muž v rukavicích si na kulatý předmět sice sáhnul, nicméně Dortmundští šli před zraky ze tří čtvrtin zaplněných tribun stejně do dvoubrankového vedení - 2:0.

V 66. minutě to mohlo být pro skvadru Marca Roseho ještě veselejší, kdyby Hummels po Brandtově rohu nehlavičkoval jenom do tyče. A v 77. minutě se na střeleckou nemohoucnost svých spoluhráčů nemohl dál koukat Jean-Paul Boëtius a Gregor Kobel musel předvést velice dobrý zákrok. Holandský fotbalista to krátce poté zkoušel znovu, leč nebyl přesný.

V 87. minutě předvedla domácí jednička velmi nepovedený odkop. Balon se po ose Niklas Tauer - Lee Jae-sung dostal k Jonathanu Burkhardtovi, který po zemi překonal vyběhnuvšího gólmana - 2:1. Vyrovnání se však nekonalo. Místo toho v poslední minutě Jude Bellingham obral o míč protihráče, načež jej naservíroval Erlingu Hålandovi, jenž se tváří v tvář Zentnerovi nepřekvapivě nemýlil - 3:1. Dortmund se tedy minimálně na den posunul na první příčku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele