10. kolo
30.10.2021 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Thorgan Hazard v oblečení spoluhráčů (© AFP)

Dortmund i bez Haalanda přehrál Köln a nadále nahání vedoucí Bayern

BVB zažívají velice povedenou sérii, která po tomto kole čítá čtyři bundesligové výhry v řadě. Díky tomu za obhájcem titulu v tabulce ztrácí jenom jediný bodík. Pro Kozly se však nejedná o žádnou velkou tragédii, neboť připisují teprve třetí porážku a nadále zůstávají na dohled pohárových míst.

Prvním, kdo zacílil do prostoru mezi třemi tyčemi, byl už ve 4. minutě Thomas Meunier. Timo Horn byl pozorný. Po úvodní čtvrt hodině na okamžik zmrazil většinu ze sedmašedesáti tisícovek diváků Mark Uth, když chladnokrevně obešel Pongračiće a zakončoval do levého dolního rohu brány. Jenže tahle pěkná trefa nemohla být uznána, protože útočící hráč si v rámci té chladnokrevnosti jednak pomohl rukou, a jednak to vypadalo, že se nacházel v těsném ofsajdu.

Ve 20. minutě uviděl Ondrej Duda, že se Gregor Kobel pohybuje v uctivé vzdálenosti od své svatyně. Proto se jej pokusil přelobovat, nicméně gólman Borussie se stihnul vrátit včas a balon vyrazil do bezpečí. Za pět minut dostal přihrávku před bránu Marco Reus, nicméně i díky stínujícímu Jonasi Hectorovi se mu skórovat nepodařilo.

Situace se stejnými aktéry se opakovala i v minutě sedmatřicáté. Hector však tentokrát chyboval, čehož využil Meunier, ale na jeho pobídku před odrytou klecí číhající Reus těsně nedosáhnul. Velká škoda pro výběr Marca Roseho. Za 180 sekund pro něj už bylo všechno veselejší. Míč se bleskově přesunul z jedné poloviny hřiště na druhou. Jude Bellingham pak centroval na malé vápno, kam si zaběhnul Thorgan Hazard a jeho lehce krkolomná hlavička byla dostačující pro to, aby na ni Timo Horn nedosáhnul - 1:0.

Po změně stran dvakrát zazlobil Anthony Modeste, přičemž zvláště při druhém pokusu měl Kobel i trochu štěstí, že hlavička francouzského protihráče nesměrovala více k tyči. Minisouboj forvarda Kölnu a brankáře Dortmundu se opakoval i po hodině hry. A znovu z něj vyšel vítězně domácí fotbalista.

Díky tomu mohli jeho spoluhráči vzápětí navýšit skóre. Julian Brandt centroval od rohového praporku na bližší tyč, kam si naskočil pět minut předtím střídající Steffen Tiggres a stylově zády k bráně našel prostor u vzdálenější (pravé) tyče - 2:0. S odpovědí se pokusil přispěchat Sebastian Andersson, avšak jeho dobrá střela byla sražena nad břevno.

Nepřesná byla i hlavička v podání Matse Hummelse. V 87. minutě se Kingsley Ehizibue na pravé straně výborně prosmýknul kolem Felixe Passlacka. Po Meunierově nepodařeném odkopu se balon snesl ke zcela neobsazenému Modestemu, jehož snaha o zakončení z voleje se bohužel pro klub z města nad řekou Rýn naprosto minula účinkem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele