17. kolo
17.12.2021 20:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Thomas Müller (© AFP)

Bayern na Wolfsburg umí, tentokrát mu nasázel čtyři góly

Vlci naposledy ve vzájemném klání vyhráli v roce 2015. Od té doby se oba celky střetly patnáctkrát, přičemž v rámci posledního letošního kola pošesté z těchto případů vyhráli o více než tři branky. Pod čtyřgólovou nadílku se podepsal i Robert Lewandowski, který dokázal v Bundeslize během jednoho roku vsítit 43 branek, čímž překonal počin legendárního Gerda Müllera. VfL tak v součtu s Ligou mistrů prohrál sedm utkání v řadě, kvůli čemuž přezimuje v dolní polovině tabulky.

V liduprázdné Allianz Areně se domácí hráči poprvé zaradovali už v 7. minutě. Gnabryho střelu z dálky Koen Casteels jenom vyrazil před sebe, kde měl dorážející Thomas Müller dost prostoru na to, aby zařídil svému týmu vedení - 1:0. Na opačné straně spěchal hned po rozehrávce s odpovědí Wouter Weghorst, ovšem při zakončení podklouznul, čímž Manuelu Neuerovi usnadnil úlohu.

Po deseti minutách hry hostující gólman Saného střelu opět jenom vyrazil. Tentokrát k Lewandowskimu, který netrefil zařízení. Další pokus vyprodukoval Jamal Musiala ve 26. minutě, nicméně chyběly mu centimetry. Následně se osmělil populární Lewa, avšak balon nenabral s patřičnou razancí.

Po půl hodině hry o sobě dal znovu vědět Weghorst, jenže zase podklouznul. První půle tedy neskončila pro svěřence Floriana Kohfeldta žádným výrazným rozdílem. Na začátku té druhé si na Arnoldův centr naskočil John Brooks, jehož hlavička mířila příliš vysoko. Úplně stejně si americký reprezentant počínal i sedm minut poté.

Záhy mohl přidat druhou branku Musiala, kdyby jej výborně nevychytal Casteels. Pojistku tedy obhájce titulu přidal v 57. minutě. Po rohovém kopu Müller prodloužil na malé vápno, kde se díky hbitému voleji prosadil svým premiérovým zásahem v sezoně Dayot Upamecano - 2:0. Než se borci z města, kde sídlí automobilka Volkswagen rozkoukali, přispěchal protivník s dalším hřebíčkem.

Leroy Sané převzal míč od Gnabryho, načež jeho střela z hranice šestnáctky nepostrádala ani razanci, ani přesnost - 3:0. Bývalý hráč Manchesteru City skóroval v tomto ročníku už popáté. To jeho polský spoluhráč s devítkou na zádech usiloval už o devatenáctou trefu, jenže v minutě sedmašedesáté se jí ještě nedočkal.

Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby k ní měl o něco blíže. Muž v rukavicích byl proti. V 87. minutě už ale kapituloval. Do centru od Musiala se Lewandowski ve vzdálenosti nějakých šesti metrů od brány parádně položil a ranou pod břevno dal výsledku jeho finální podobu - 4:0. Bayern tedy přezimuje na první příčce minimálně s šestibodovým náskokem na druhou Borussii Dortmund a v polovině sezony má nakročeno za dvaatřicátým titulem!

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Docela zvláštní, že naše jednička i dvojka mají análku na tento zápas .

Reagovat
REPLIKATOR

4:1 (2x Lewandowski, Gnabry, Musiala - Lukebakio)

Reagovat
p-e-t-k-o

Sané nádherný “Robben finishing move“.

Reagovat
Rich

Taky mi přišlo, ale tedy musím smeknout před Rocou, druhý zápas a dost slušný výkon. Muller je beast normálně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele