5. kolo
18.09.2021 15:30 CET
7 : 0
(4:0)

Reportáž

Serge Gnabry (© AFP)

Bayern zcela nekompromisním způsobem rozdrtil Bochum

Když rozhodčí Tobias Welz odpískal konec prvního poločasu, šli hosté do šaten se čtyřgólovým přídělem. Historicky vzato přitom bývalý zápasy těchto dvou celků bohaté na góly. Dokonce ani šest nepředstavuje nic neobvyklého. Sedm ovšem naposledy padlo v březnu 1986, kdy za mnichovský velkoklub hráli Lothar Matthäus nebo Roland Wohlfarth.

Současný Bayern sází v ofenzivní fázi především na Roberta Lewandowskiho, který se však za osmašedesát minut prosadil pouze jednou. Nagelsmannův tým prakticky hned po výkopu zmáčknul soupeře na jeho polovině, takže nepřekvapí, že první střelu vyslal Riemannovým směrem už ve 2. minutě Serge Gnabry.

Hráč se sedmičkou na dresu byl v 16. minutě faulován Anthonym Losillou a byl z toho přímý kop ze vzdálenosti nějakých dvaadvaceti metrů. Jeho exekuce se ujal Leroy Sané a provedení bylo natolik precizní, že muž v rukavicích neměl šanci zasáhnout - 1:0. Obhájce titulu byl za svou dominanci podruhé odměněn v minutě sedmadvacáté.

Thomas Müller posunul na levou stranu Sanému, který přihrál Joshuovi Kimmichovi, jenž se nacházel neobsazen v optimálním prostoru mezi hranicí malého čtverce a penaltovým puntíkem. Nutno ovšem dodat, že balonu v cestě do sítě výrazně dopomohla teč Armela Bella-Kotchapa - 2:0. Následně o sobě dal znovu vědět Gnabry, takže brankář Bochumi musel znovu do akce. Po půl hodině hry měl štěstí, že rána z kopačky Leroye Saného letěla mimo.

Jenže za necelých 120 sekund pobídnul Thomas Müller kolegu Gnabryho, který pláchnul všem obráncům a volil přízemní zakončení pravačkou k levé tyči - 3:0. V závěru úvodního dějství nejprve Müller necílil přesně hlavou, nicméně hned poté fotbalista s pětadvacítkou na dresu prostrčil na Lewandowskiho, před nímž kulatý předmět smolně odsunul do vlastní brány Vasilios Lambropoulos - 4:0.

Jestli si kouč VfL Thomas Reis, myslel, že domácí budou chtít po změně stran zápas už pouze z povinnosti dohrát, tak se šeredně spletl. Saného pokus z 58. minuty ještě Riemann kryl. Ale po hodině hry tečoval Gnabryho přihrávku k Lewandowskimu záložník Robert Tesche a to by bylo, aby se polský kanonýr zmílil, když stál půl metru od brankové čáry - 5:0. To znamená, že se střelecky prosadil v každém z posledních osmnácti utkání!

V 65. minutě posunul Leon Goretzka hlavou míč na Joshuu Kimmicha, který lehoučkým obloučkem z bezprostřední blízkosti přehodil gólmana a díky spolupráci s levou tyčí zvýšil na 6:0. Definitivní podobu získal výsledek v 79. minutě. Po zmatcích v šestnáctce die Unabsteigbaren potřeboval Eric Maxim Choupo-Moting tři střely na to, aby dopravil balon na místo určení - 7:0.

V 87. minutě ještě z dálky pálil Goretzka. Manuel Riemann jeho pokus jenom vyrazil k číhajícímu Thomasi Müllerovi, jehož dorážka však nemohla platit kvůli těsnému ofsajdu. Stefan Leitl, trenér Gretuheru Fürth, dost možná poněkud znervózněl, jelikož právě jeho výběr se s Bayernem střetne v šestém kole. Bochum bude chtít uspět doma proti Stuttgartu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím . Výhra Bayernu přesně o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Malinko vedle .

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rich

4-0

Reagovat
Heresy

6:0

Reagovat
Ferragamo7

Len chcem veriť,že ich prevalcujeme a nebude to žiadne trápenie.Môj tip 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele