30. kolo
17.04.2022 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dominik Szoboszlai (© AFP)

Nkunku polil Lipsko živou vodou, asistencí se podílel na tabulkovém posunu před Leverkusen

Fotbalisté RB Lipska si v zápase 30. kola Bundesligy poradili s Leverkusenem 1:0. Na triumfu měl velký podíl Christopher Nkunku, který příchodem na hřiště po poločasové pauze vyburcoval svůj tým ke zlepšenému výkonu, a navíc asistoval na rozhodující gól maďarského reprezentanta Dominika Szoboszlaie. Český útočník Patrik Schick propadu svého celku na čtvrtou příčku nezabránil, ačkoliv odehrál celé utkání.

Účast v Lize mistrů byla pro oba rivaly na dosah ruky, případné vítězství by však jednomu či druhému celku mohlo dát prakticky jistotu. Pro Die Werkself byl velkým povzbuzením návrat jejich dvorního střelce Schicka, který stihl po vleklém zranění naskočit už do dvou ligových duelů, na branku však zatím čekal. Svůj klenot na hrotu útoku měli i hosté, Nkunku ke svým 17 gólům nastřádal i 12 asistencí a byl tak jedním z nejproduktivnějších hráčů celé soutěže. Francouz však začal utkání pouze na lavičce náhradníků.

Od úvodních minut mohli diváci v BayAreně sledovat utkání hrané ve vysokém tempu. Hosté hráli s balonem na kopačkách častěji, výraznější šance ale nepřicházely. Naopak Leverkusen podnikal nebezpečné výpady, které ovšem troskotaly na nepovedených řešeních v předfinální fázi. Za zmínku stojí snad jen střela Moussy Diabyho k levé tyči z 28. minuty, kterou však výborným zákrokem zlikvidoval Péter Gulácsi.

Do druhé půle naskočil z lavičky Nkunku a ihned hru svého týmu oživil. Po jeho akci se dostal ke střele uvnitř pokutového území Willi Orbán, jenž však svou ranou pouze orazítkoval levou tyč. Leverkusen ovšem také hrozil, zejména rychlonohý Diaby. Ten se dostal po hodině hry do úniku, který ovšem zakončil těsně vedle. Lipsko nadále pokračovalo v dominanci na balonu a odměnou mu byl gól v 69. minutě. Nkunku vysunul pěknou nahrávkou do šance Szoboszlaie, který se rozhodl z hranice pokutového území zakončit na přední tyč a míč i díky lehké teči obránce skončil v síti. Leverkusen vrhnul své síly do útoku s cílem také skórovat, dobře připravená obrana Die Rotten Bullen však vyrovnání nedopustila.

Lipsko tedy svého soupeře přehrálo a v tabulce ho vystřídalo na třetím místě. V dalším kole 23. dubna bude hostit berlínský Union. Bayer ve stejný den zavítá na hřiště Fürthu.

Autor: Livesport.cz / Moris Hyršl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Gerd 13

1 : 3

Reagovat
smazaný uživatel

Bookmaker snad ví, který s kterým si to včera rozdával a podle toho vypsal kurz. Musí i tohle vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč změnil bookmaker názor???? Lipsko outsider .

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko se štěstím vyhrálo. Na jejich gólu se podepsaly rovnou dvě chyby domácích Bayer Lipsáky drtil v druhym poločase. Hra Bayeru zaslouží pochvalu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele