20. kolo
22.01.2022 15:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Moussa Diaby (© AFP)

Leverkusen nadělil Augsburgu pět gólů

Patrik Schick se sice tentokrát neprosadil a po sedmdesáti minutách byl střídán. Nicméně úlohu hlavního střelce na sebe tentokrát vzal jeho parťák Moussa Diaby, jenž skóroval hned třikrát a díky němu obsadí Bayer po 20. kole třetí příčku. FCA je také třetí, ale od konce.

Že to budou mít Weinzierlovi svěřenci velice těžké naznačila už 9. minuta. Mitchel Bakker si naběhnul na levou stranu vápna, odkud poslal přihrávku napříč malým vápnem na zadní tyč, kde po zemi z první neomylně zakončoval Karim Bellarabi - 1:0. Po pěti minutách posunul Gouweleeuw na Arneho Maiera, jehož rána skončila na rukavicích Lukáše Hrádeckého.

Po dvaceti minutách razantně vypálil Jeremie Frimpong, nicméně druhý zásah v podání die Werkself si na konto připsal až Moussa Diaby, když mu za 180 sekund z voleje na hranici ofsajdu přihrál Amine Adli a následná střela do protipohybu Rafala Gikiewicze tedy znamenala pohodlnější náskok - 2:0. Nedlouho před koncem úvodního dějství si za obranu na vynikající Tahův centr naběhnul Patrik Schick, jenže než stačil pořádně zpracovat, gólman vyběhnutím zmenšil střelecký úhel.

Druhý poločas započal Adli parádní ranou, která se nakonec mezi tři tyče nevešla. V 57. minutě chybovala augsburgská jednička, která však svoje zaváhání dokázala napravit, když vyrazila střelu Bellarabiho. Na opačném pólu hrací plochy hned zamířil těsně vedle Reece Oxford. Těsně po hodině hry si ke přímému kopu z nějakých dvaadvaceti metrů stoupnul Michael Gregoritsch. Hrádecký jedovatý míč vyrazil pouze před sebe, kde si na něj dělal zálusk Florian Niederlenchner. Jenže nakonec dorážel do sítě Arne Maier, který na rozdíl od svého spoluhráče nestál v ofsajdu - 2:1.

Naděje na bodový zisk se hostům začaly znovu rozplývat už za dalších 180 sekund. Florian Wirtz poslal výborný centr do vápna na Adliho, jehož hlavičku brankář jenom vyrazil, čím výrazně usnadnil situaci dorážejícímu Diabymu - 3:1.

Dvaadvacetiletý francouzský útočník byl při chuti a hattrick zkompletoval před zraky 750 diváků v závěru téže desetiminutovky. Byla to podobná akce se střelou do protipohybu, zrovna jako při jeho první brance. Akorát s tím rozdílem, že asistenci si připsal Frimpong - 4:1. V minutě třiasedmdesáté, když už byl na trávníku místo nezvykle neviditelného českého reprezentanta Lucas Alario, měl Gikiewicz plné nohy práce se zakončením Floriana Wirtze.

Bellarabi pak hlavou našel jenom boční síť. Na druhé straně André Hahn trefil hrudník padajícího gólmana. Hned poté po šikovném lobu do vápna minul skákající předmět Diaby, takže místo něj zakončil elegantně patičkou právě Argentinec Alario - 5:1. Tečku za utkáním udělal v poslední minutě Panagiotis Retsos, když hlavou o kousek minul zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele