8. kolo
17.10.2021 15:30 CET
1 : 5
(0:5)

Reportáž

Serge Gnabry (© AFP)

Bayern zdrtil Leverkusen už do přestávky, Schickova trefa byla pro domácí cenou útěchy

Očekávaný šlágr osmého kola Bundesligy vyzněl až překvapivě jednoznačně ve prospěch Bayernu, který se díky čtyřgólovému vítězství vyhoupl do čela tabulky. Leverkusen se Stern des Südens padl už popáté v řadě, pokud započítáme do těchto statistik i finále DFB-Pokalu, a výrazně si pošramotil reputaci po přechozích pěti výhrách, včetně těch v pohárové Evropě.

Konečný výsledek jako by vůbec neodpovídal aktuálnímu dění v průběžném pořadí německé nejvyšší soutěže. Oba týmy před nedávnou reprezentační pauzou vykazovaly slušnou formu a právem se nacházely v popředí. Jenže Bayer opravdu zásadním způsobem pokazil především první poločas a v tom druhém byl vlastně smířený s těmi fakty, že jeho sok byl jasně lepší.

Hosté načali tenhle duel zostra a už ve 3. minutě ho směřovali tam, kde ho mít chtěli. Přímý volný kop z levé strany rozehrál Kimmich centrem na zadní tyč, před bránu ho do brankového území přeposlal Upamecano, a protože domácí obrana si nehlídala hrozbu jednu z těch vážně největších, mohl nedobře strážený Lewandowski elegantní patičkou zacílit za brankovou čáru.

Leverkusen byl tímto momentem evidentně hodně poznamenaný, Bayern hrál přitom i nadále ve velké pohodě a snažil se svůj náskok rychle navýšit. V 19. minutě dostal ve středu pole až příliš volného prostoru Sané, levačkou vypálil po zemi, ke své smůle ovšem orazítkoval pouze tyčku. Ve 21. minutě ozkoušel své schopnosti Davies, domácí brankář Hradecky však zasáhl.

K další změně skóre nakonec došlo až ve 30. minutě. A od té chvíle Bayer v podstatě vůbec nevěděl, kam dřív skočit. Sané vběhl do šestnáctky, přenechal míč Daviesovi, jemuž sice od kopačky následně balón utekl, rychle nicméně zareagoval Lewandowski, jenž zamířil z první účelně do protipohybu Hradeckého. O pouhé čtyři minuty později hosté udeřili gólově znovu.

Süle se v soupeřově šestnáctce neunáhlil se zakončením, nejprve se zbavil kličkou bránícího Taha, až teprve poté se odvážil ke střelbě, přičemž Müller pak jakýmsi hokejovým způsobem protečoval merunu do sítě. Jenže ani tohle vedení Bayernu nestačilo. A o minutu později lovil míč Hradecky zpoza své brankové čáry dohromady počtvrté, to se uvedl svou trefou Gnabry.

Perfektní dlouhou přihrávkou z levé strany ho uvolnil Müller, vyběhnuvší Hradecky situaci neřešil zavčasu, a tak jemný dotyk jeho protihráče znamenal další nepříjemnou zprávu pro domácí celek. Ten se ale negativních sdělení zkrátka nadobro nezbavil. Ještě jednou se totiž jeho soupeři zdařilo skórovat, Gnabry si věděl rady v koncovce po narážečce s Goretzkou.

Dohnat pětigólové manko bylo pro Leverkusen opravdu pořádně nemyslitelnou záležitostí. Ve druhé půli se sice snažil mírnit následky finální porážky, alespoň zlepšil celkový herní projev, avšak k bodovému úspěchu takové podnikání vést nemohlo. V 53. minutě Demirbay ještě svůj pokus za gólmana Neuera nenamířil, ovšem o pár okamžiků později už Schick přece uspěl.

Český forvard číhal na správnou chvíli, a jakmile tušil, že mu přihrávku bude adresovat jeho spoluhráč Wirtz, rozeběhl se mezi obránce Stanišiče a Hernándeze. Ocitl se v blízkosti Neuera a nakonec vystřelil ve skluzu, i v nelehké pozici však dokázal otřít balón o tyčku, od níž se odrazil do kýžených míst. V 75. minutě mohl upravit skóre Sané, hlavičkoval ale do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

Tohle bude zápas na který se těším a je potřeba Leverkusen porazit. Tip: 2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Hcs Bayern-2,5.

Reagovat
smazaný uživatel

4,78 .

Reagovat
smazaný uživatel

DIVADLO. Ještě jich do konce sezony uvidíme hodně, nejenom v podání Bayernu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele