7. kolo
03.10.2021 19:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Schick řádil a s bilancí 2+1 zařídil výhru Leverkusenu na půdě Bielefeldu

Hostě šli do vedení v 18. minutě, kdy se po skvělém pasu Patrika Schicka trefil Moussa Diaby. Ve 24. minutě se poprvé v utkání prosadil i český útočník, poté co zakončil rychlý brejk hostů. Druhý zásah českého forwarda přišel v 57. minutě. Na jeho přesnou hlavičku neměl domácí gólman nárok. Hlavní muž utkání poté vystřídal v 75. minutě a z lavičky sledoval, jak si jeho tým došel pro pohodové vítězství 4:0, když se z penalty trefil Demirbay. Leverkusen po dnešní výhře přeskočil druhý Dortmund a za vedoucím Bayernem zaostává jenom vinou horšího skóre. Bielefeld je naopak namočený v boji o záchranu a bez jediné výhry se trápí na 16. příčce.

Úvod utkání se nesl především ve znamení velmi tvrdé hry z obou stran a tuhého boje. Oba celky si nic nedarovaly a rozhodčí Zwayer se musel pořádně otáčet. V 18. minutě favorit hned z první šance otevřel skóre. A byl u toho Patrik Schick. Bayer šel do rychlého protiútoku a po přihrávce zprava se k míči dostal na okamžik Schick. Český útočník elegantně patičkou prostrčil míč do prostoru na Diabyho, který prostřelil vybíhajícího Ortegu. Za dvě minuty jásaly i domácí tribuny, ale jejich radost utnul odmávaný a na videu zkontrolovaný ofsajd.

Ve 24. minutě se naopak po druhé trefili hosté. A opět po kvalitně provedeném brejku. Florian Wirtz precizním pasem vysunul Patrika Schicka a český kanonýr naprosto rutinérsky zakončil k levé tyči. Střelec nejkrásnějšího gólu letošního Eura zapsal už pátý zásah v sedmém zápase Bundesligy a potvrdil svojí skvělou formu v letošní sezóně.

A Schick byl dál při chuti. Ve 30. minutě ho ale vychytal gólman Ortega. Ve 41. minutě se Schick protancoval opět až před Ortegu, který mu ale kličku "nesežral" a vyrazil mu míč z pod kopaček.

Jak se dalo předpokládat, "Farmaceuti" přehrávali Bielefeld i ve druhém poločase a kdo jiný než Patrick Schick mohl v 57. minutě slavit svůj druhý zápis v utkání. Frimpong výborně nacentroval do vápna a hvězda Leverkusenu se nekompromisně prosadila hlavou do horního rohu zkoprnělého Ortegy. Český reprezentant po šestém gólu v sezóně mířil za hattrickem!

V 75. minutě ale kouč Seoane Schicka vystřídal, aby ho pošetřil na nadcházející zápasy. Stejný osud potkal i Wirtze a Áranguize. Utkání se ale zdálo být rozhodnuté a šlo už jen o výši skóre. Na konečných 4:0 pro hosty uzavřel v 91. minutě z penalty Demirbay.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele