10. kolo
30.10.2021 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lee Jae-sung (© AFP)

Mainz připisuje pátou výhru v sezoně, tentokráte proti Bielefeldu

Po čtyřech dnech proti sobě nastoupily oba kluby znovu k soutěžnímu zápasu. V rámci DFB-Pokalu byli rovněž úspěšnější die Nullfünfer, ačkoli pro potvrzení svého vítězství muselo utkání dospět až do prodloužení, kdy rozhodnul Marcus Ingvartsen. Tentokrát o třech bodech rozhodnul Jonathan Burkardt, v úterý taky figurující na listině střelců.

O první pokus se už po necelých 180 sekundách postaral Robin Hack, jehož rána mířila nad břevno. Krátce poté si udělal prostor jeho kolega Brian Lasme, jenž naopak cílil až příliš do středu brány. Třetím, kdo se snažil vyzkoušet pozornost Robina Zentnera, byl Manuel Prietl. A vcelku výživnou úvodní desetiminutovku zakončil hlavičkou vedle levé tyče Karim Onisiwo.

Ve 25. minutě to byl právě rakouský reprezentant s nigerijskými kořeny, kdo střílel Ortegovým směrem. Gólman Arminie míč neudržel, což přišlo maximálně vhod číhajícímu Lee Jae-sungovi, který jej okamžitě dorazil do sítě - 0:1. Po rozehrávce opět zkusil štěstí Onisiwo, ale branka mu byla malá. V závěru poločasu byly k vidění další tři příležitosti.

Burkardtovi nejprve zkazil radost blokující Fernandes a následně selhal dorážející Silvan Widmer. Avšak jeho případný zásah by pro ofsajd stejně nemohl platit. Hned v další minutě Hack evidentně sestřelil protihráče. Rozhodčí Dankert penaltu nepísknul, místo toho nechal pokračovat ve hře, takže mohl balon po tečovaném Prietlově centru dopadnout až k Jacobu Laursenovi, jehož střela z jedničky mířila přesně k levé tyči - 1:1.

Po změně stran těsně minul Jean-Paul Boëtius. V 68. minutě Burkardt ještě neskóroval, avšak chuť si spravil hned vzápětí, kdy využil Pieperovy chyby a svůj úprk zakončil přízemní střelou k pravé tyči - 1:2. Kouč Arminie Frank Kramer mohl být dvojnásob naštvaný, jelikož předtím Zentner skvěle zlikvidoval pokus Edimilsona Fernandese. Zbývající minuty už se musely obejít bez velkých šancí.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dám na znalosti bookmakera.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele