1. kolo
15.08.2021 15:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Lipsko pod vedením nového kouče Marsche padlo na půdě Mohuče

Premiéra Jesseho Marsche na lavičce Die Roten Bullen nebyla vůbec úspěšná. Dost malátně působící Lipsko se muselo sklonit před výběrem Boa Svenssona, který na úvod nové sezóny uzmul trochu nečekaně všechny body. Mohuč rozhodla o svém zdárném výsledku v podstatě již zkraje zápasu, to když zařídil jediný přesný zásah po krkolomné situaci Moussa Niakhaté.

Domácí vstoupili do tohoto duelu docela zostra a už v 5. minutě jasně loňskému vicemistrovi Bundesligy naznačili, že nemíní sehrát pouze nějaké druhé housle. Z vůbec ne jednoduché pozice se k hlavičce propracoval Čae-song I, který tlačil svůj pokus na bližší tyčku, míč však k jeho smůle narazil o brankovou konstrukci, a dorážející Nebel pak bránu jenom těsně minul.

Rozhodující moment celého střetnutí přišel na řadu ve 12. minutě. Bell zakončil svou hlavou a merunu se zdařilo zablokovat bránícímu Mukielemu, ten si ale následně ve snaze odvrátit ji do bezpečí počínal tak nešikovně, že ji poslal velkým obloukem na zadní tyčku k protihráči Niakhatému, jenž jaksi využil této nechtěné asistence a doklepával lehce za brankovou čáru.

Lipsko marně hledalo odpověď na tohle inkasování. Naopak ve druhém dějství mohl náskok Die Nullfünfer navýšit Nebel po dobré pobídce zprava od Widmera, nicméně gólman Gulácsi reflexivně zasáhl. Vyrovnat mohl až v 76. minutě Mukiele, jenže na poslední chvíli jeho střelu zablokoval bránící Hack, a v nastavení pak André Silva usměrnil balón jen nad domácí bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele