3. kolo
28.08.2021 15:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Kevin Stöger, Karim Onisiwo (© AFP)

Mohuč si zápas proti Fürthu jasně pohlídala, nadělila mu tři branky

Die Nullfünfer se po příchodu Bo Svenssona začali prezentovat atraktivním fotbalem, který vedl k bodovým ziskům. Na úvod nového ročníku se jim podařilo přehrát RB Lipsko a teď ve 3. kole si smlsli na nováčkovi z jihoněmeckého města, který má proto na kontě stále jenom jeden bodík.

První střela na branku přinesla hned otevírací gól. Postaral se o něj po čtvrt hodině Anderson Lucoqui. Nejprve na Burchertovi sice ztroskotal, nicméně pak se k němu se štěstím dostal míč od Jean-Paula Boëtiuse (který chtěl zřejmě střílet), což vyústilo v housle brankáři - 1:0. Kleeblätter se ani nestihli vzpamatovat z inkasovaného gólu a Ádám Szalai skóroval podruhé, když neomylně skluzem nasměroval do sítě přízemní centr Silvana Widera z pravé strany - 2:0.

Kdo očekával rychlé další trefy, ten musel být zklamán. Ne, že by nebyly k vidění šance. Pod další příležitost se až ve 34. minutě podepsal Dickson Abiama. Jeho hlavička však nebyla úspěšná. Za šest minut nigerijský forvard nahrával tak šikovně, že z toho málem byl vlastní gól v podání Lucoquiho. Domácí obránce stihnul do poločasového hvizdu ještě jedno zakončení, za které nechal Sascha Burchert děkovat.

V 50. minutě to vypadalo, že Stefanu Leitlovi přibydou na čele další vrásky, kdyby ovšem nebyla penalta pro Mohuč odvolána kvůli předcházejícímu ofsajdovému postavení. Následující minuty přinesly pouze decentní či nepřesná zakončení. Více vzruchu přinesla až 83. minutě, ve které brankář Fürthu zahrál mimo vápno rukou. Naštěstí pro něj došlo už krátce předtím k porušení pravidel.

V nastaveném čase nakonec ještě jednou inkasoval. V závěru přímočaré akce dokázal Karim Onisiwo v šestnáctce udržet balon, který následně naservíroval před bránu Kevinu Stögerovi, jenž měl před sebou už celkem snadnou úlohu - 3:0.

Mohuč má tedy o důvod víc, proč se těšit po reprezentační přestávce do Hoffenheimu. Greuther se pokusí doma zaskočit Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvojka v tomto zápase nebo v Kolíně by potěšila sázkovky. Nesmí se to stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele