27. kolo
19.03.2022 15:30 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Jonathan Burkardt (© AFP)

Mohuč duel s Bielefeldem zvládla a po dvou porážkách naplno bodovala

Není pochyb, že Svenssonovu týmu hodně pomohla brzká trefa Jonathana Burkardta, který na ni potřeboval pouhých 28 sekund! Stejný hráč se prosadil z penalty i po změně stran. A protože jeho dva spoluhráči svoje pokutové kopy také proměnily, skórovali die Nullfünfer hned čtyřikrát, což se jim naposledy povedlo v polovině prosince proti Herthě. Arminia po dvanácté porážce klesla na předposlední příčku.

Silvan Widmer přihrál z pravého křídla před bránu a Burkardt dokázal míč zasáhnout pravačkou přesně podle svých představ - 1:0. Po čtvrt hodině hlavičkoval po rohovém kopu Moussa Niakhaté a Stefan Ortega musel pracně krotit balon na brankové čáře. Jenže, rozhodčímu Zwayerovi hodinky oznámili, že šlo o gól.

Opakované záběry však ukázaly, že se kulatý předmět v žádném případě nedostal na místo určení celým svým objemem. Náskok domácích tedy zůstal nejtěsnější možný. Za pět minut znovu nechybělo mnoho, aby došlo na změnu skóre. Jenže Dominik Kohr po Onisiwově prodloužení cílil pouze do břevna.

Ve 42. minutě zůstal na hranici vápna naprosto neobsazený Silvan Widmer. Levou tyčku ale o centimetry minul. Tohle byla opravdu královská příležitost. Nicméně pro Mohuč měly další následovat po změně stran. Už v 50. minutě dokázal Jonathan Burkardt napálit z hranice malého čtverce břevno.

Onisiwo to pak zkusil z úhlu, jenže nebyl přesný. Třicetiletý Rakušan následně našel Leandra Barreira, jehož ve vlastní šestnáctce fauloval Patrick Wimmer. Nařízené "pětky" se chopil Moussa Niakhaté, a protože mířil přesně k pravé tyči, zdvojnásobil vedení svého týmu - 2:0. Onisiwo v 68. minutě prokázal rychlé nohy, načež pobídnul Barreira, který s díky odmítnul přidat třetí zásah.

O ten se postaral až čtvrt hodiny před koncem Burkardt, jelikož s přehledem proměnil penaltu poté, co Andrés Andrade fauloval Leandra Barreira - 3:0. Za dalších 180 sekund si pro změnu Manuel Prietl vyšlápnul na Marcuse Ingvartsena a Stefan Ortega musel čelit dalšímu pokutovému kopu. Sám faulovaný střílel na správnou stranu a vysoko - 4:0. Zároveň tím dal výsledku jeho finální podobu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se nechystá nějaká prasárna . Kurz na jedničku 1,65 se zdá být ok. Pruměrný kurz na dvojku by měl být 4,8. Zde je aktuálně 6,18. I tohle je jeden z nástroju, který používají sázkovky k ojebání sázkařu.

Reagovat
DidusIneptus

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele