15. kolo
10.12.2021 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

André Hahn (© AFP)

Augsburg odváží všechny tři body z Kölnu

Die Fuggerstädter se v aktuální sezoně po většinu času pohybují v těsné blízkosti sestupových vod. Nějakou kvalitu však tým mít musí, protože jinak by spolu s Frankfurtem nebyl zatím jediným, kdo zvládnul prorazit mistrovský Bayern Mnichov. Toto vítězství nad "Kozly" bylo už čtvrtým, takže minimálně na několik hodin opustí bavorský klub barážovou příčku. Naopak Köln patrně vypadne z horní poloviny tabulky.

Přitom už ve 2. minutě posadil Dejan Ljubičić centr na hlavu Anthonyho Modesteho, jemuž scházely k úvodní trefě zápasu pouhé centimetry. Následně zkusil štěstí André Hahn a Marvin Schwäbe musel vyrážet na roh. Poté sice domácího brankáře přehodil Michael Gregoritsch, jenže jeho radost zastavil zdvihnutý praporek pomezního rozhodčího.

Hráči obou celků se dál snažili hrát aktivně, za což mohli být odměněni hosté, kdyby Ruben Vargas o kousek neminul. Švýcarský rodák byl o pár minut později přesnější, jenže za mužem v rukavicích zvonilo pouze břevno! V závěru poločasu se ke střele dvakrát dostal Florian Kainz. Poprvé byla zblokována, zatímco podruhé směřovala přesně do míst, kde stál připravený Rafal Gikiewicz.

Po změně stran došlo dvakrát na jeho spoluhráče Modesteho, který si počínal dost podobně. V 52. minutě se francouzský forvard ve službách 1. FC Köln dostal do dalšího zakončení, se kterým měl polský strážce augsburgské svatyně práci. Na další velkou příležitost se čekalo až do dvaasedmdesáté minuty. A nutno dodat, že byla gólová.

Niklas Dorsch získal balon ve středu hřiště, načež se vydal k domácí bráně. Vysunul nabíhajícího Vargase, jehož přihrávku na malé vápno díky nedorozumění mezi Schwäbem a obráncem doklepnul na místo určení André Hahn - 0:1. Na úvod závěrečné desetiminutovky nebyl úspěšný Sebastian Andersson, takže byl záhy vystřídán.

Jenom z hlavičky tedy sledoval, kterak po nevydařeném odkopu napřáhnul v 88. minutě z bezmála třiceti metrů Niklas Dorsch a parádně vymetl levou šibenici - 0:2. Weinzierlova skvadra se pokusí o další tříbodový zisk v rámci vloženého kola proti Lipsku, na výběr kouče Baumgarta čeká cesta do Wolfsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele