19. kolo
15.01.2022 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Lewandowski třikrát skóroval a Bayern lehce přehrál Köln

Polský kanonýr zaznamenal celkově svůj šestnáctý hattrick v německé nejvyšší soutěži. Na čele tabulky střelců si stále udržuje náskok před Patrikem Schickem. Stejně tak celý Bayern na čele opět odskočil Dortmundu na šest bodů. "Kozlové" zůstanou ve středu tabulky s dobrým náskokem na sestupové pásmo.

Show rodáka z Varšavy započala už v 10. minutě, kdy mu do vápna adresoval přihrávku Thomas Müller. Následná střela do protipohybu Marvina Schwäbeho přinesla hostům vedení - 0:1. Také Steffen Baumgart má v kádru vcelku spolehlivého střelce. Deset minut po úvodní změně stavu se připomněl Anthony Modeste, jenže jeho hlavička neměla patřičnou razanci a pro Neuera se stala snadným soustem.

Záhy mohl jít bavorský velkoklub do dvoubrankového trháku. Už to vypadalo, že celá akce byla - lidově řečeno - zadrbána. Nakonec se však balon dostal ke Corentinu Tolissovi, který si na hraně vápna přehodil míč z pravačky na levačku a krásnou ranou překonal gólmana - 0:2. Pro Thomase Müllera šlo o šestnáctou přihrávku na gól, což z něj činí suverénního lídra této statistiky.

Nedlouho po rozehrávce málem sám přidal svůj šestý zásah v sezoně, kdyby brankář Kölnu na poslední chvíli neodkopnul kulatý předmět do bezpečí. Florian Kainz pak pobídnul Marka Utha, který se vyhnul Kimmichovi a rozvlnil síť. Avšak radost domácího celku utnul videorozhodčí, který odhalil ofsajd útočícího hráče. Do poločasového hvizdu ještě Lewa nepříjemně skákavým pokusem zaměstnal Schwäbeho.

Stejná situace nastala i pět minut po změně stran a znovu z ní vyšel vítězně muž v rukavicích. V 63. minutě se hosté zmocnili balonu na polovině hřiště, načež Sané pobídnul Lewandowskiho, který už dopravil míč z nějakých šesti metrů na místo určení - 0:3. V téže desetiminutovce musel své umění předvést i Manuel Neuer. Nepotěšil tím hlavičkujícího Modesteho.

Po rohovém kopu měl blízko ke snížení Timo Hübers. Břevno však hrálo proti němu. A tak našel Leroy Sané na ofsajdové hraně znovu svého polského spoluhráče, který zakončoval prakticky ze stejného místa jako o deset minut předtím - 0:4. Do konce utkání se osmělil už jenom Benjamin Pavard, leč skóre už se na RheinEnergieStadionu neměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rich

Doufám v 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipsport to vidí takto. 5,89-5,38. Výhra Bayernu přesně o 3-o 4 a více. Je to reálné??? Denně mě přesvědčuje , že umí.

Reagovat
Rich

Marodka Bayernu je velká a Kolín poslední zápas zase vyhrál... Já doufám ve výhru, ale bojím se, že to tak nemusí být. Remíza mi přijde pravděpodobnější... Pokud se někdo do soboty Bayernu nevrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

S ohledem na tu marodku se ptám. Bookmakeři si z nás zase malinko utahují. Kurz na výhru Bayernu o 2 a více golu je ve srovnání s e zápasem ve Štutgartu o 7 stovek vyžší. Potud je vše ok. Ale jeho výhra o 3 a více má už kurz o jednu setinku nižší, a výhra o 4 a více o 0,88 taky nižší. V plné sestavě by to v pohodě dali. Otravuju, že jo??? Rich, sázíš??? Já jo, ale jen zlehounka. Za moje lonské vklady by si generál v Tipsportu nekoupil ani krabičku cigaret. Sleduju, pozoruju, třídím info.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon výhra o 3 a více- kurz je o desetinku nižší-UNAVA .

Reagovat
Rich

Já spíše jen tak tipuji si ty zápasy... Pod Nagelsmanem a Flickem se mi to nedaří, tak nesázím.

Reagovat
Jardman

Coman má prodloužit s Bayernem - To jsem rád, máme kvalitní křídla, vždycky jsme měli kvalitní křídla (sleduju Bayern od dob Robbéryho, což jsou moje srdeční záležitost - především Franck), ale teďka se Saném, Gnabrym a Comanem si nemáme na co ztěžovat, leda na zranění, ale tak to jsme si stěžovali i u těch dvou výše zmíněných... Zahraje tam skvěle i Musiala, takže bych fakt momentálně neměnil. Potřebujeme někoho na pravej bek a střed zálohy, jinak si myslím, že kvalita všude. Prodat zbytečný lidi jako je Tolisso, Sarr, Rocca, konečně vypadnnul Cuisance.

Reagovat
Jardman

Gnabry taky prodlouží, to je radost!

Reagovat
Rich

S Comanem mám radost, nerad bych ho viděl u anglických náfuků. Pokud skutečně prodlouží nebude potřeba utrácet peníze za křídlo. Ačkoliv Adeyemi nebo Athony mají svou kvalitu. Gnabry má prodloužit taky a už konečně bude klid.

Jinak Tolisso a Sarr souhlasím... Roca nevím, někdy zahraje dobře, někdy ne... Osobně bych chtěl do Bayernu Neuhausse, ale nevím no... Sabitzer mi taky nepřijde moc kvalitní, ale nechci ho odepisovat hned... Cuisance je dobře, že je pryč... V současné době je zapotřebí pravý bek, jenomže koho? Carvajal? Dest? Ani jeden mi nepřijde kvalitou dobrý... Chtělo by to někoho jako Daviese. Plus tedy bylo by dobré, aby Sule prodloužil smlouvu, protože Nagelsmann ho hodně pozvedl.

Reagovat
capaccio

2-2

Reagovat
DidusIneptus

3:1

Reagovat
cologneFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele