13. kolo
20.12.2020 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Stuttgart poprvé v sezóně neskóroval, na půdě Wolfsburgu těsně prohrál

Poslední bundesligový mač roku 2020 mezi Wolfsburgem a Stuttgartem dopadl lépe pro domácí, kteří si tak spravili náladu po minulé porážce na půdě Bayernu, kde nepředvedli vůbec špatný výkon. Díky jedinému přesnému zásahu Josipa Brekalo z úvodních pasáží hry ve druhém poločase těsně přetlačili svého soupeře a vyhoupli se na parádní čtvrtou příčku.

V rámci vloženého kola utrpěli Vlci svou první porážku v sezóně, jinak však můžou hodnotit podzimní část sezóny nadmíru dobře. V podstatě útočí na účast v Lize mistrů pro příští ročník, byť tohle tvrzení je samozřejmě po teprve třinácti odehraných kolech spíše spekulativní záležitostí. Každopádně fanoušky Wolfsburgu musí současná výkonnost určitě velmi těšit.

Stuttgart si jakožto navrátivší se nováček této soutěže nemůže rovněž výrazněji stěžovat. A byť před vánoci nezakončil své působení v tomto kalendářním roce nejlépe, bezpochyby je jeho současná sedmá pozice v tabulce úspěchem. Po dlouhé době v nynějším případě nevsítil jediný gól, k takové skutečnosti letos přitom ještě nedošlo, a i proto nakonec nebodoval.

Domácí byli zprvu aktivnějším mužstvem, Lacroix však v 1. minutě minul bránu, Gerhardta v 11. minutě vychytal hostující gólman Kobel, přičemž záhy poté zvonila po dalším jeho zakončení branková konstrukce. Hosté se poprvé osmělili zhruba ve 24. minutě, to když Wamangituka unikl podél pravé strany, mířil ke vzdálenější tyči, míč ale skončil v zámezí.

Rozhodující okamžik tohoto klání přišel na řadu zkraje dějství druhého. Brekalo ve 49. minutě rozehrál přímý volný kop tvrdou střelou, míč se kulečníkovým způsobem odrazil od bránícího Mangaly a Wamangituky a skončil v síti. Stuttgart mohl zareagovat v 70. minutě, to by ovšem nesměl González nesměl trestuhodně selhat v koncovce a netrefit prázdnou bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele