9. kolo
28.11.2020 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Stuttgart cenný výsledek nezískal, Bayern roli favorita potvrdil

Bayern nechal zapomenout na poslední ligový nezdar proti Brémám, s nimiž doma trochu nečekaně pouze remizoval, a dokráčel nyní k vítězství nad nováčkem ligy ze Stuttgartu. Tenhle zápas pro Bavory už předem představoval nepříjemně vypadající zkoušku, jejich soupeř totiž letos prohrál pouze v jednom případě, nakonec však přece chtěný výsledek urvali.

Hosté si díky tomuto očekávanému skalpu zároveň pojistili vedoucí pozici, ze je které je už nikdo po tomto kole nesesadí. Domácí přišli o svou sedmizápasovou sérii neporazitelnosti, a byť do tohoto souboje vstoupili parádně, úvodní gól vsítil Tanguy Coulibaly, německý gigant zásluhou Kingsleyho Comana, Roberta Lewandowského a Douglase Costy nakonec zvítězil.

Už ve 3. minutě se mohli ujmout vedení svěřenci trenéra Hanse-Dietera Flicka, a to prostřednictvím Lewandowského, nicméně ten svou hlavičku nasměroval z vyložené pozice jen do bližší tyčky. Naopak Stuttgart na druhé straně ve 20. minutě úspěšně rozvlnil síť, to když Coulibaly perfektně zužitkoval dlouhou přihrávku zprava od hbitého Wamangituky.

Bayern se snažil na průběžně negativní stav zareagovat, o čtyři minuty později vyzkoušel Pavard připravenost gólmana Kobela, ten si ale s jeho šancí poradil. Ve 36. minutě přitom mohlo mužstvo kouče Pellegrina Matarazza svůj náskok dokonce navýšit, z druhé vlny nabíhající si Förster se ve vápně ocitl zcela nehlídaný, trestuhodně však zamířil jen mimo.

Tohle neproměnění velké tutovky se domácím následně opravdu šeredně vymstilo, pouze dvě minuty na to se totiž jejich protivník propracoval k toužebnému vyrovnání. Podnikl rychlý výpad dopředu, Müller přenechal balón Comanovi, ten si ho narovnal na svou pravačku a přesně umístěným pokusem do dolního rohu brány překonal marně se natahujícího Kobela.

A v závěru prvního poločasu Bayern dokonce zaznamenal druhý přesný zásah. Postaral se o něj Lewandowski, který dostal přihrávku od dobře pracujícího Comana, počkal si na spavý moment a pak tvrdě z voleje vypálil z hranice šestnáctky, přičemž Kobel, jenž na jeho dělovku příliš dobře neviděl, svou rukavicí balón do bezpečí prostě nestačil vyrazit.

Stuttgart se v dějství druhém v ofenzivě nijak výrazně nepředvedl. Die Roten stačilo vlastně jen působit kompaktně v defenzivních činnostech a nepouštět svého soka do nebezpečnějších možností. A zisk tří bodů ve finále stvrdili v 87. minutě. Sané vybídl Douglase Costu, ten na chvilku zakličkoval v pokutovém území a poté skrytou střelou překonal bezmocného Kobela.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele