19. kolo
30.01.2021 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Alassané Pléa (© AFP)

Mönchengladbach remizoval na Unionu, bod zachránil Pléa

Mönchengladbach drží dál sérii bez porážky. Po dvou výhrách nad Brémami a Dortmundem však na půdě Unionu Berlín "pouze" remizoval.

S dvaatřiceti body se Mönchengladbach před kompletním dohráním devatenáctého kola bundesligy řadí mezi čtveřici týmů s tímto bodovým ziskem na čtvrtém až sedmém místě. Union je hned v závěsu za nimi, s devětadvaceti body na osmém místě.

Mírným favoritem zápasu byli pochopitelně hosté, kteří se mohou pyšnit skvělou formou z posledních zápasů. A do první velké šance se Borussia dostala již v 2. minutě. Lainer nahrával nebezpečně do oblasti pokutového území Unionu, avšak brankáři Luthemu se podařilo adekvátně zareagovat.

Ve 31. minutě to byli právě hráči Unionu, kdo šel do vedení. Domácí rozehrávali volný přímý kop, který posunul do brány hlavou Knoche. Ve 38. minutě jen těsně minul bránu Mönchengladbachu Schlotterbeck.

Další velkou šanci si vypracovali ještě před koncem poločasu opět hráči Unionu, tentokrát se však Knochemu nepodařilo skórovat a jeho střelecký pokus skončil pouze těsně vedle pravé tyče. V první půli měli jednoznačně víc ze hry domácí.

Mönchengladbach se však rozhodl, že to jen tak nenechá. V 52. minutě se po geniální přihrávce ocitl ve skvělé střelecké pozici Thuram, avšak jeho pokus skončil pouze vedle levé tyče. Vyrovnat se Borussii podařilo až v 59. minutě, kdy se Pléa rozhodl bez většího rozmýšlení vystřelit a míč skončil přímo u pravé tyče Lutheho brány.

V 95. minutě mohl ještě "uloupit" tři body pro Mönchengladbach Embolo, avšak Luthe na poslední chvíli zabránil vstřelení gólu hlavou po rohovém kopu Borussie. Oba soupeři se tak rozešli smírně a body se dnes v Berlíně dělily.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele