12. kolo
16.12.2020 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Yussuf Poulsen (© AFP)

Lipsko se v Hoffenheimu trápilo, nakonec rozhodl Poulsen

RB Lipsko si v Hoffenheimu dlouho nevědělo rady s domácí obranou, nakonec však přesto veze domů důležité tři body. Jediným gólem se o ně po necelé hodině hry zasloužil útočník Poulsen.

Lipsko do zápasu vstupovalo v roli favorita, v prvním poločase však byli nebezpečnější domácí. První velké šance se dočkali ve 23. minutě, kdy Rudy našel skvělým centrem před bránou obránce Kasima, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti se však mezi tři tyče nevešla.

Větší šanci první poločas nepřinesl. Hosté kontrolovali hru, do vyložených příležitostí se však nedostávali. Hoffenheim zase trpělivě bránil a čekal na možnosti rychlých brejků, ty však většinou končily nepřesnostmi, či zásahy obrany "Rudých býků". Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase hosté svůj tlak ještě navýšili a byli za to po zásluze odměněni. Zpackaná rozehrávka Samassékoua z 52. minuty Hoffenheimu ještě prošla, míč se od jednoho z napadajících hráčů Lipska odrazil těsně vedle tyče. O sedm minut později se už ale Julian Nagelsmann z gólu svých svěřenců radovat mohl. Angeliño výbornou přihrávkou našel Sabitzera, ten míč šikovně předal Poulsenovi, jehož ránu brankář Hoffmann neměl šanci zlikvidovat.

V 63. minutě se pak k tvrdé ráně z pravé strany vápna dostal stoper Upamecano a Hoffmann se musel hodně natahovat, aby ji vyrazil alespoň na roh. V 72. minutě se na druhé straně vyznamenal také brankář hostů Gulácsi, který reflexivně vytáhl míč nad bránu po hlavičce Baumgartnera.

Mladý rakouský záložník měl prsty i v další nebezpečné akci domácích. V 79. minutě poslal centr do vápna, míč však proskákal jak pod nohou obránce Upamecana, tak mimo dosah domácího útočníka Kramariče.

Lipsko tak i přes domácí tlak v závěru těsné vítězství udrželo a v tabulce nadále drží krok s vedoucím Leverkusenem i druhým Bayernem. Hoffenheim naopak podruhé v řadě prohrál a spadl na třinácté místo.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele