30. kolo
21.04.2021 20:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Mönchengladbach doplatil na Csaplárovu past, obrat Hoffenheimu dokonal Kramarić

Borussia Mönchengladbach ve středu večer na půdě Hoffenheimu prohrála 2:3, ačkoliv po první půli 2:0 vedla. Pro Borussii je ztráta všech bodů komplikací v cestě za evropskými poháry.

Čtyři kola před koncem soutěže je totiž Mönchengladbach se třiačtyřiceti body sedmý a na šestý Leverkusen ztrácí čtyři body. Hoffenheim je s pětatřiceti body jedenáctý a s největší pravděpodobností se už nemusí obávat sestupu.

Od začátku zápasu diktoval tempo hry Mönchengladbach, který se také dostal do první velké šance. Ve 13. minutě se Thuram skvěle uvolnil na pravé straně hřiště a míč odcentroval do pokutového území Hoffenheimu, kde po sporném zákroku jednoho z obránců Hoffenheimu skončil na zemi Neuhaus, avšak sudí Siebert se rozhodl pokutový kop nenařídit.

Ve 22. minutě podržel skvělým zákrokem Borussii brankář Sippel, který vychytal střelecký pokus domácího Skova. Ve 25. minutě už se skóre zápasu měnilo, když se po přihrávce Thurama střelou do protipohybu brankáře Baumanna po zemi trefil hostující Pléa.

Šanci na vyrovnání měl Hoffenheim už ve 31. minutě, když Bebou prošel s míčem až do pokutového území Mönchengladbachu a vystřelil na bránu, avšak míč skončil pouze na tyči Sippelovy brány. Na konci první půle to byli naopak hosté, kdo podruhé v zápase skóroval.

Ve 45. minutě Pléa prošel přes tři bránící hráče a naservíroval míč Lazarovi přímo před prázdnou bránu. Lazaro už neměl problém s doklepnutím míče mezi tři tyče a do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro hosty.

Na středeční večer však hráči Mönchengladbachu navzdory příznivému průběžnému výsledku nebudou vzpomínat v dobrém. Ve druhém poločase totiž sklapla pověstná Csaplárova past. Již ve 48. minutě se podařilo Hoffenheimu snížit, když se k odraženému míči v pokutovém území hostů dostal Kramarić a střelou o bližší tyč překonal brankáře Sippela.

Vyrovnávací gól vstřelil Hoffenheim v 60. minutě, tentokrát se trefil jeden z jeho nejaktivnějších hráčů v zápase Bebou, který dokázal střelou z první zužitkovat povedený přízemní centr Pavla Kadeřábka z pravé strany, který ještě tečoval jeden z bránících hráčů.

Obrat dokonal o pět minut později střelec prvního gólu Hoffenheimu v zápasu Kramarić, který se prosadil střelou do podobných míst jako v prvním případě, tentokrát po centru Kadeřábka z pravé strany. Do konce zápasu si již žádný z týmů vyloženou šanci nevypracoval a Hoffenheim tak bere výhru 3:2.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele