6. kolo
30.10.2020 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke neskolilo ani Stuttgart, na ligovou výhru čeká už 287 dnů

Schalke protáhlo svou negativní šňůru bez vítězství už na dvacet dva bundesligových utkání v řadě. Celkem 287 dnů uplynulo od doby, co se klub z Gelsenkirchenu radoval naposledy ze zisku tří bodů, přičemž v nynější předehrávce doma neskolil nováčka ligy ze Stuttgartu. Po poločase sice vedl zásluhou Malicka Thiawa, po přestávce ale vyrovnal Nicolás González.

Hosté si každopádně za svůj výkon alespoň remízu bezpochyby zasloužili třeba i proto, že vyprodukovali o deset střeleckých pokusů na bránu více než jejich protivník. A potvrdili, byť jen z pozice navrátivšího se novice německé nejvyšší soutěže, že jejich průběžné pohybování se na samotných horních příčkách tabulky není způsobeno jen vlivem náhodných okolností.

Už ve 4. minutě se Stuttgart dostal do slibné příležitosti, a to prostřednictvím Klimowicze, svou pravačkou ovšem nakonec nezamířil do prostoru třech tyčí. Po půlhodině hry naopak Schalke gólově udeřilo a dostalo se na koně, poněvadž po Haritově parádním centru ze standardní situace si naběhl na zadní tyčku Thiaw, jenž z blízkosti hlavou pohotově skóroval.

Jenže Die Schwaben nehodlali ponechat tenhle pro ně negativní výsledek jen tak, jedenáct minut po obrátce proměnili pokutový kop, a prodloužili svou sérii bez porážky už na pět klání za sebou. Poté, co ve vlastní šestnáctce zahrál svou rukou evidentně Sané, byla nařízena penalta, ke které se postavil González, jenž poslal míč do protipohybu gólmana Rönnowa.

Do závěrečného hvizdu sudího Branda mohl hostující výběr ze dvou příležitostí dokonce strhnout vítězství na svou stranu, nicméně v koncovce se mu nedařilo dle potřebných regulí. V 67. minutě vyslal štiplavou jedovku mezi tři tyče Sosa, Rönnow ovšem perfektně zasáhl, a v 86. minutě dánského brankáře nepřekonal Castro, jehož také vychytal účelným zákrokem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když nevíš, obrat se na bookmakera.

Reagovat
smazaný uživatel

0 mě nevadí, je dokonce lepší než výhra favorita.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele