12. kolo
16.12.2020 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Krize Schalke nekončí, tentokrát prohrálo s Freiburgem

Ani ve dvanáctém utkání sezóny se Schalke prvního vítězství nedočkalo. Jeho domácí souboj s Freiburgem mnoho fotbalové krásy nenabídl, více ze hry však měli hosté, kteří díky dvěma brankám Sallaie z Gelsenkirchenu odvážejí tři body za výhru 2:0.

První nebezpečnou akci maďarského křídelníka musela domácí obrana řešit už po osmi minutách, kdy po samostatném úniku stačil Sallaiovu ránu zblokovat Kabak. O minutu později pak z úhlu pálil Günter, proti kterému už musel zasahovat brankář Fährmann.

Kontroverzní moment přinesla 26. minuta. Petersen se ve vápně domácích patičkou pokoušel zakončit, míč však napálil jen do natažené ruky obránce Saného. Hráči Freiburgu se pochopitelně okamžitě dožadovali penalty, rozhodčí Jablonski jim ale radost neudělal.

Domácí se první střely na bránu dočkali ve 36. minutě. Ramanův pokus sice mířil doprostřed brány a chyběla mu potřebná razance, gólmanu Müllerovi však přesto nadělal velké starosti. První půle tak po nepříliš atraktivním průběhu skončila bez branek.

Po přestávce to zpočátku vypadalo, že útočných otěží se uchopí hráči Schalke. Už po pěti minutách ale udeřil blesk z čistého nebe v podobě gólu hostů. Postaral se o něj Roland Sallai, který si ve vápně naběhl na výborný centr z pravé strany od Jonathana Schmida a přesnou hlavičkou k levé tyči nedal Fährmannovi šanci. Domácí mohli vyrovnat o dvě minuty později, šanci Boujellaba ale vychytal Müller.

V 68. minutě dostali hráči Freiburgu šanci svůj náskok zdvojnásobit. A podařilo se jim to znamenitě. Po zaváhání domácí rozehrávky se k míči dostal Grifo, z levé strany si naběhl ke středu hřiště a fantastickou přihrávkou našel ve vápně Sallaie, kterému stačilo lehkým dloubákem obhodit Fährmanna a oslavit svůj druhý gól v zápase.

To domácí mužstvo definitivně zlomilo a zbytek utkání se dohrával v úsporném tempu. V nastaveném čase ještě jednou zahrozili hosté, střelu Demiroviće však Fährmann vyrazil.

Zabránit osmé prohře Schalke v sezóně však dvaatřicetiletý brankář nedokázal. Modrobílá družina tak zůstává se čtyřmi body na posledním místě, hosté z Freiburgu si naopak připsali druhou výhru v řadě a minimálně na pár hodin se posunuli do elitní desítky.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele