33. kolo
15.05.2021 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Christian Günter (© AFP)

Lewandowski vyrovnal rekord Müllera, Bayern každopádně ve Freiburgu nezvítězil

Hostující trenér Hans-Dieter Flick hovořil před tímto kláním o splnění dvou hlavních cílů. Ten první, tedy výhra, která by Bayernu pomohla k zisku celkových osmdesáti bodů v rámci jedné sezóny, se jeho svěřencům nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. Druhý ovšem ano, útočník Robert Lewandowski totiž proti Freiburgu vyrovnal dlouholetý rekord Bundesligy.

Milník Gerda Müllera z roku 1972 se opravdu otřásá v základech. Polský forvard zopakoval počin legendárního kanonýra a během jednoho ročníku nastřílel už úctyhodných čtyřicet branek. Zbývá mu ještě jedna k jeho konečnému překonání a na tuhle metu bude moci doběhnout ještě v posledním kole v souboji s Augsburgem. V tomhle duelu proměnil ve 26. minutě penaltu.

Už v 9. minutě se pokoušel Sané překonat domácího brankáře Flekkena, jeho pokus nicméně skončil pouze na boční síti, ve 20. minutě se poprvé zásadněji ozval též Lewandowski, avšak zpoza šestnáctky neukázal, že umí být rozeným zabijákem, a svou střelu nasměroval pouze vedle brány. Skóre utkání se nakonec měnilo až o pár chvil později a do akce musel VAR.

Nutno podotknout, že nařízení pokutového kopu představovalo určitě přísnější parametry. Na druhou stranu je pravda, že bránící Kübler ve vlastním vápně opravdu lehce přidržel Müllera, a tak sudí Badstübner ukázal na bílý puntík. Očekávaně se chopil exekuce Lewandowski, jenž do protipohybu Flekkena zkušeně skóroval, a dosáhl tak na čtyřicet devět roků staré statistiky.

Oslavy jeho přesného zásahu byly přece trochu jiné než u běžných případů, můžeme říci, že o něco pompéznější. Lewandowski po rozvlnění sítě povytáhl svůj dres, pod nímž bylo tričko s nápisem "4EVER GERD" vzdávající hold Müllerovi, následně přiběhl ke střídačce, která společnými silami vytvořila jakousi uličku slávy, po níž se mohl rozradostněný proběhnout.

Mančaft kouče Christiana Streicha, usilující i nadále o postup do evropských pohárů pro příští sezónu, ale na inkasování poměrně záhy zareagoval. Nedůrazní, možná i nesoustředění hosté si totiž na bližší tyčce nehlídali Guldeho, který hlavou usměrnil centr z rohového čtvrtkruhu od Grifa za záda gólmana Nübela, jenž nyní dostal šanci před obvyklou jedničkou Neuerem.

V 51. minutě se ještě nezapsal na střeleckou listinu Gnabry po perfektní individuální akci Saného, jelikož se nacházel v těsném ofsajdu, druhý jmenovaný však následně přece úřadoval již legálně, to když zužitkoval lehce pobídku Müllera. Domácí v 81. minutě vydolovali aspoň bod, Günter unikl za soupeřovu obranu a levačkou namířil merunu přesně ke vzdálenější tyči.

Bayern mimochodem mohl definitivně rozhodnout o svém vítězství těsně předtím, vážně přitom mohlo dojít k té skutečnosti, že si Lewandowski připíše svou kýženou čtyřicátou první trefu této sezóny. Jenomže z blízkosti nejprve trestuhodně nepřekonal Flekkena a následně si počínal ještě trestuhodněji, to když snad z pouhých dvou metrů nezacílil do prázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Heresy

1:2

Reagovat
Nickname 9

1:3

Lewy překoná rekord

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele