21. kolo
12.02.2021 20:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Dani Olmo (© AFP)

Lipsko s Augsburgem nezaváhalo, o svém vítězství rozhodlo v první půli

Lipsko zvládlo úlohu favorita, díky vítězství nad nevýrazným Augsburgem si pojistilo svou druhou příčku v tabulce a zároveň se dotáhlo na vedoucí Bayern na rozdíl čtyř bodů, avšak ten má ještě svůj zápas k dobru. Za hosty nastoupil teprve potřetí v sezóně český stoper Marek Suchý, na lavičce se objevili jeho krajani Tomáš Koubek i již uzdravený Jan Morávek.

Domácí měli k dispozici standardní situaci z opravdu velmi dobré pozice těsně za pokutovým územím už v 5. minutě, ujal se jí Nkunku, obstřelil zeď, nicméně zamířil jen do míst, kde byl nachystaný brankář Gikiewicz. Ve 23. minutě si Nkunku přímý volný kop zopakoval, trefil ale jen bránícího Oxforda, ihned poté vypálil ostře Daniel Olmo, jenomže pouze mimo bránu.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna působili v prvním poločase přece o něco nebezpečněji, a dočkali se tak v jeho závěru dvougólového vedení. Ve 33. minutě Daniela Olma ještě vyřešil Gikiewicz, k dorážce se pak chystal Mukiele, byl však ve vápně dle názoru sudího Zwayera faulovaný Oxfordem, a nařídil tedy penaltu. Tu ovšem napoprvé neproměnil Daniel Olmo.

Gikiewicz sice pokus Španěla lapil, jenže vyběhl z brankové čáry o něco dříve, než dovolují pravidla, a tak se pokutový kop opakoval. A napodruhé se už Daniel Olmo z bílého puntíku nezmýlil. Dvě minuty před obrátkou se Die Roten Bullen prosadili střelecky ještě opětovně, Nkunku pohotově do prázdné branky zužitkoval přihrávku zprava od spoluhráče Poulsena.

Augsburg se ve druhém dějství dočkal už jen snížení průběžného stavu. Také mu musela ke skórování dopomoci penalta, Konaté podrazil ve vlastní šestnáctce pronikajícího Pedersena, a úspěšným exekutorem se následně stal v 77. minutě Caligiuri. Lipsko si každopádně již těsný náskok pohlídalo, mohl ho dokonce navýšit Nkunku, leč orazítkoval jenom vzdálenější tyčku.

Výběr kouče Heika Herrlicha tak potvrdil, že v posledních několika týdnech se nachází ve výsledkové krizi, a utrpěl již svou šestou porážku v uplynulých sedmi ligových střetnutích. Pomalu začíná zabředávat přímo do sestupových starostí, byť od červených příček je zatím ještě jakžtakž vzdálený. Třeba Herthu a Bielefeld ale ještě jejich duely v tomto kole čekají.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
adam77

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele