27. kolo
03.04.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Leon Goretzka a Thomas Müller (© AFP)

Jde to i bez Lewandowského. Bayern porazil Lipsko a vede ligu o sedm bodů

Ani absence kanonýra Roberta Lewandowského nevzala fotbalistům Bayernu vítr z plachet. Na půdě druhého Lipska Mnichované podali solidní výkon a díky brance Leona Goretzky se výrazně přiblížili devátému titulu v řadě.

V Red Bull Areně bylo k vidění vyrovnané utkání, které se od samotného začátku odehrávalo ve velice svižném tempu. Lewandowského na hrotu formace Bayernu zastoupil Eric Maxim Choupo-Moting a právě tento kamerunský reprezentant si vytvořil první větší šanci zápasu, když ve 23. minutě z otočky pálil těsně vedle Gulácsiho brány.

Ve 38. minutě už ale obhájce titulu udeřil. Velkou zásluhu na tom měl Thomas Müller, který si ve vápně perfektně zpracoval vzdušnou přihrávku, obratnou kličkou se zbavil obránce a naservíroval míč Leonu Goretzkovi, který tvrdou ranou z dvanácti metrů vymetl pravou šibenici.

Ještě před koncem první půle mohli hosté svůj náskok zvýšit. Ve 44. minutě nebezpečně zpoza vápna pálil Sané, k němuž dopadl odražený míč, Gulácsi si však připsal výborný zákrok. Z následného rohového kopu pak opět zahrozil Choupo-Moting, i s jeho hlavičkou si ale maďarský brankář poradil.

Zkraje druhého poločasu si šance začali vytvářet také domácí. V 50. minutě se do míče opřel Sabitzer, jehož rána mířila těsně vedle levé tyče. Podobně vzápětí dopady i dvě střely Daniho Olma, který to nejprve zkoušel z hranice vápna a o chvíli později využil Süleho zaváhání a vypálil z levé strany. Ani jedna z těchto akcí však zásah Manuela Neuera nevyžadovala.

Naopak v 59. minutě už se pětatřicetiletý brankář natahovat musel a to pořádně. Tvrdou ránu totiž vyslal zpoza vápna Sabitzer a Neuer měl co dělat, aby ji vytáhl nad břevno.

V závěru už domácím hráčům docházela energie a Bayern si tak jednobrankový náskok pohlídal. Ještě zvýšit ho mohl v 75. minutě střídající Musiala, který pálil z dobré pozice po přihrávce Gnabryho, bránu ale netrefil.

Bayern tak důležitý zápas zvládl a udělal velký krok k obhajobě mistrovského titulu. Lipsko na něj z druhého místa ztrácí už sedm bodů a naopak se bude muset ohlížet dozadu, kde má už jen tříbodový náskok na třetí Wolfsburg.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas hcs Bayern -1,5. Vidí to tak i bookmaker z tipáče. 4,35- o jeden gol, o 2 a více 3,81.

Reagovat
Ferragamo7

Teraz je ten čas pre ostatných hráčov ukázať,že Bayern nie je len Lewandowski. Dúfam,že zaberú hráči na krídlach a hlavne Čupo,ktorý asi dostane šancu miesto Lewu.Moj tip 1:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
esmuellert

Nur FCB!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele