9. kolo
28.11.2020 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů RB Lipsko (© AFP)

RB Lipsko potvrdilo v duelu s Bielefeldem roli favorita

Die Roten Bullen tak využili zaváhání Borussie Dortmund a posunuli se na druhou příčku tabulky, o kterou ji může připravit pouze Bayer Levekusen, pokud zvládne zítřejší partii s Herthou BSC. Takže ani nemuselo vadit, že si Sørloth dovolil zahodit penaltu. Naopak Arminia má jistotu, že po devíti kolech zůstane v sestupovém pásmu.

První nebezpečný pokus viděla Red Bull Arena v 8. minutě, když Willi Orban musel ztečovat do bezpečí nepříjemnou střelu Ritsu Doana. Domácí se osmělili až ve čtyřiadvacáté minutě, když Angeliño vyzkoušel pozornost Stefana Ortegy. Další konfrontace těchto dvou borců vyšla před vypršením úvodní půl hodiny lépe pro hráče Lipska.

Osmnáctiletý Lazar Samardžić si vzpomněl na českou uličku, takže se španělský kamarád rázem ocitnul tváří v tvář brankáři Arminie. Cédric Brunner se sice snažil, ale úvodní brance zápasu nezabránil - 1:0. Aktivní levý obránce mohl ve 36. minutě skórovat znovu, kdyby jeho pokus nezlikvidoval Ortega.

V závěru prvního poločasu se ještě do výborné příležitosti dostal Doan, nicméně těsně minul branku O přestávce stáhl Julian Nagelsmann z hrací plochy Marcela Halstenberga a místo něj přišel Christopher Nkunku, který se už za necelé dvě minutky stal střelcem vítězného gólu. Zpětnou Pieperovu přihrávku na brankáře si vyčíhnul Dani Olmo, aby servíroval pro o poznání lépe postaveného Nkunka, který z první vymetl pravou šibenici - 2:0.

Po devětapadesáti minutách se v rychlém sledu dostali do zakončení Doan a Klos, přičemž chvíle druhého jmenovaného měla přijít až o nějakých patnáct minut později. Do té doby ještě Amos Pieper povalil ve vápně Sørlotha a rozhodčí Hartmann ukázal na značku pokutového kopu. Sám faulovaný pak ztroskotal na Stefanu Ortegovi, jenž přečetl jeho úmysl střílet po své pravé ruce.

V 76. minutě se do vápna vřítil kapitán Fabian Klos a z bezprostřední blízkosti volil zakončení levačkou - 2:1. V závěrečné desetiminutovce si Neuhausův výběr vytvořil ještě dvě šance, nicméně ani aktivní Klos, ani střídající Joakim Nilsson nebyli úspěšní. Die Arminen tak věří, že za týden zvládnou domácí utkání se sestupem rovněž ohroženou Mohučí o dost lépe. Lipsko čeká prestižní bitva s Bayernem Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele