13. kolo
19.12.2020 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lipsko doma pouze remizovalo s Kölnem

Die Roten Bullen propásli šanci se posunout do čela tabulky, třebaže by se na něm díky vítězství Bayernu ohřáli jen pár hodin, obhájce prvenství v samotném závěru rozhodl šlágr s Leverkusenem ve svůj prospěch. Naopak Kozly může těšit, že díky získanému bodu stráví vánoční přestávku nad sestupovým pásmem.

Jenže kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby rozhodčí Felix Brych uznal domácím ve 3. minutě gól. Marcel Sabitzer posunul na Haidaru, jenž zakončoval do odkryté klece. Opakované záběry však ukázali, že nahrávající hráč byl snad v pěticentimetrovém ofsajdu. Nadále se tedy hrálo bez branek, přičemž nutno dodat, že Amadou Haidara prověřil pozornost Timo Horna už v úvodní minutě.

Ten samý hráč se postaral i o další střelu, která ke škodě příznivců saského celku skončila jenom na boční síti. Ve třiatřicáté minutě se po brankářově chybě mohl prosadit Angeliño, což se nestalo. Hned za dvě minuty se španělský obránce, který v Lipsku hostuje z Manchesteru City, dostal po šikovné Kamplově pobídce do dobré šance znovu. Ani tentokrát ale neuspěl.

Pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se k balonu dostal Dominick Drexler. Jeho volej o kousek minul zařízení. Po změně stran se tým Markuse Gisdola soustředil spíše na bránění, takže se první střela konala až v 66. minutě, kdy Kampl mířil nad. Fotbalisté klubu z Red Bull Areny byli ve zbývajících minutách v ofenzivě nezvykle bezzubí.

Nakonec si ještě oddychli, když Jan Thielmann v nastaveném čase mířil těsně vedle. Julian Nagelsmann tak musí doufat, že to po novém roce nebude proti nebezpečnému Stuttgartu střelecky taková bída. RheinEnergie Stadion pak uvidí duel s Augsburgem, který bude jistě chtít napravit některá smolná zaváhání.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele