33. kolo
15.05.2021 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stadion Herthy (© AFP)

Hertha uhrála proti Kölnu remízu a ví, že si Bundesligu zahraje i v příští sezoně

Oba kluby hrály v tomto duelu o hodně. Avšak bohužel nebylo jejich cílem pokusit se vstřelit gól, nýbrž hlavně neinkasovat. Není divu, že za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) branka nepadla. Hertha se každopádně definitivně zachránila. Köln ještě čeká tuhý boj.

Během úvodní dvacetiminutovky se spíše bojovalo o střed hřiště. Až v jejím závěru se osmělil Elvis Rexhbecaj. Tenhle pokus však nepatřil do kategorie nebezpečných. Po půl hodině hry musel Timo Horn vyrážet ránu Nemanji Radonjiće. A šest minut před koncem prvního dějství se nenechal zaskočit střelou dvacetiletého Jessika Ngankama.

Po změně stran se dál hrálo velmi opatrně s jasným cílem neudělat chybu. Oběma týmům chyběla kreativita v ofenzivní fázi, kterou nepřineslo ani deset střídajících hráčů. Navštívenka od Ismaila Jakobse brankáře Schwolowa nemohla vystrašit. Krátce poté se osmělil Marius Wolf, jenže v tomto střetnutí prostě nebylo útočícím borcům přáno.

Je pravda, že domácí nastoupili v poněkud poslepované sestavě, ve které chyběli Vladimír Darida, Lucas Tousart či Marvin Plattenhardt. Pál Dárdai však musel nucené absence řešit v uplynulých dvaatřiceti kolech poměrně často. Ačkoli se nedá tvrdit, že kdyby měl pořád k dispozici všechny své svěřence, atakoval by třeba až pohárové příčky.

V samotném závěru ještě Ellyes Skhiri díky dobré práci v defenzivě zabránil odpískání pokutového kopu. Kdo ví, jestli by případně padnul gól alespoň z něj. V divácky nepříliš atraktivním mači se tak oba soupeři rozešli smírně. Celek z hlavního města Německa může za týden proti Hoffenheimu dohrát ročník bez jakýchkoli starostí. Naopak Kozli potřebují zdolat poslední Schalke a zároveň potřebují, aby Arminia a Werder prohrály.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
KubaM

Uf... a teď pořádné koncepční změny v managementu, Hertho!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele