2. kolo
26.09.2020 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Šok v Augsburgu, Borussia padla

WWK Arena slaví, protože domácí Augsburg předvedl parádní výkon. Atraktivní duel s Borusií Dortmund totiž senzačně vyhrál a děkovat může kromě vynikající defenzivy také dvojici střelců Uduokhai - Caligiuri.

Borussia byla jasným favoritem utkání s Augsburgem a hodně fanoušků sedících u obrazovek bylo jistě zvědavých, jak si Dortmund s touto výzvou poradí. Aby mu to šlo lépe, opět vsadil na osvědčené tahouny jako Håland, Sancho Can nebo Akanji s Guerreirem, šanci dostali i mladíci Reyna s Bellinghamem. Domácího brankáře Gikiewicze naopak čekaly perné chvíle a už v 7. minutě mu to rázně připomněl Axel Witsel.

Belgický středopolař natáhl ke střele z voleje kousek za vápnem a jeho rána mířila k tyči. Jenže tam se rychle přesunul i jeho sok v bráně domácích a skvělým zákrokem jeho ránu vyrazil! Jinak ale Dortmund nikam zásadně nechvátal a volil spíše pro diváka neoblíbenou uspávací taktiku. Delší obléhání domácí brány se snažil přetrhnout mladíček Jude Bellingham, jenže jeho odvážná rána trefil jen prvního protihráče.

Že se i mistr tesař někdy utne, to ukázal zkušený brankář Roman Bürki. Ve 27. minutě totiž nepochopitelně nahrál míč soupeři, kterým byl Gregoritsch. Jeho nebezpečnou nahrávku ale nakonec odpálil stoper Mats Hummels. Borussia kontrovala nákopem na Bellinghama, který se pokoušel o lob, jenže pouze trefil dobře připraveného brankáře Gikiewicze.

Borussia si fotbal hodně užívala, možná až moc hrála na krásu, když mohla být efektivnější. A to se jí stalo osudným. Ve 40. minutě totiž Caligiuriho volný přímý kop našel hlavu Ohise Felixe Uduokhaie, který v podstatě tváří v tvář Bürkimu nemohl netrefit - překvapivě 1:0 pro domácí Augsburg.

Tenhle výsledek samozřejmě Borussii absolutně nevyhovoval, jenže stále narážela na pozornou obranu Augsburgu či vlastní neschopnost dotáhnout do cíle slibně se vyvíjející akce. Do vápna Augsburgu se postupně začalo snášet větší množství centrů, ale většina z nich končila na hlavách domácích stoperů. Popřípadě akce Borussie končily na tom, že byly krajně nepřesné.

Situace Favreho svěřenců se vůbec nelepšila, právě naopak. A vrchol nastal v 54. minutě, To totiž Augsburg díky Niederlechnerovi vymyslel parádní balón za obranu, kam si naběhl zkušený záložník Daniel Caligiuri. Ten i přes atak obránce a vlastní pád dokázal zakončit a zvýšit vedení! Což už bylo na Borussi prostě moc.

Na tuhle situaci reagoval trenér Favre nasazením ofenzivních hvězd Reuse s Brandtem, jenže ani díky jejich schopnostem Borussia blíž ke gólu nebyla. Finální fáze jindy jisté a přesvědčivé Borussie prostě vázla. Změnit to v samém závěru mohl Erling Håland, jenže brankář Rafał Gikiewicz se zkrátka překonat nenechal. Jeho rána mezi nohy soupeře v bráně neskončila, naopak skončily naděje Favreho týmu na body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Ricken15

A je po titulu

Reagovat
Pharrell

Škoda BVB

Měl jsem na zápas +2,5 a škoda že nedali aspoň góla (2:1). Byl to poslední mač a mohl jsem mít zase výherní tiket.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele