22. kolo
21.02.2021 13:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Demarai Gray a Edmond Tapsoba (© AFP)

Leverkusen remizoval v Augsburgu, v závěru vyrovnal Tapsoba

Leverkusen remizoval 1:1 v Augsburgu. Až v 5. minutě nastavení druhého poločasu vyrovnal svým prvním bundesligovým gólem v kariéře Tapsoba.

Favoritem zápasu byl Leverkusen, pro který znamená zisk bodu vzdálení se od čtvrté příčky, která na konci sezóny zajišťuje účast v základní skupině Ligy mistrů. Na čtvrté místo v tuto chvíli Leverkusen ztrácí pět bodů, jelikož Frankfurtu se podařilo zvítězit nad Bayernem Mnichov.

Augsburg je s třiadvaceti body třináctý a má tedy spíše sestupové starosti, než ambice na účast v pohárové Evropě. Na šestnáctou barážovou příčku má Augsburg v tuto chvíli náskok pěti bodů, Bielefeld s Herthou však mají ještě zápas k dobru.

Šok pro favorita přišel již na začátku zápasu. V 5. minutě totiž hrubě chyboval brankář Lomb, který nahradil zraněného Hrádeckého, a k míči se dostal přímo před prázdnou bránou Niederlechner, který už neměl problém s chladnokrevným zakončením. 1:0 pro Augsburg.

Ve 27. minutě mohl útočník domácích Niederlechner navýšit svůj gólový účet, avšak po samostatném úniku mířil pouze těsně nad. V 54. minutě došlo k další zásadní situaci a znovu u ní byl Niederlechner, který tentokrát spadl v pokutovém území hostů po souboji s Fosu-Mensahem a sudí Dingert okamžitě nařídil penaltu, kterou však následně po zhlédnutí videa odvolal.

V 75. minutě mohl vyrovnat střídající Frimpong, jeho střela z voleje však zamířila pouze nad Gikiewiczovu bránu. Už už to vypadalo, že všechny tři body zůstanou v Augsburgu, když v 95. minutě Gray našel skvělou přihrávkou Tapsobu a ten střelou z první k tyči vyrovnal, a zároveň vstřelil svůj první bundesligový gól. Výsledkem 1:1 zápas i skončil, především v první půli však byli mnohem aktivnější domácí.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele