31. kolo
23.04.2021 20:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Ondrej Duda (© AFP)

Parádní gól Dudy! Slovenský rodák se trefil dvakrát, Köln tak přehrál Augsburg

1. FC Köln v boji o záchranu v Bundeslize neřekl poslední slovo. Po vítězství v rámci vloženého kola nad Lipskem uzmul tři body i na půdě Augsburgu a vymanil se aspoň dočasně z předposlední pozice před Herthu, která má každopádně oproti němu ještě tři zápasy k dobru. Domácí, kteří nezvládli především první půli, tak pořád nemají otázku udržení se vyřešenou.

Oba celky dělilo před tímto vzájemným kláním sedm bodů, teď se tak rozdíl mezi nimi ztenčil na čtyři. Fuggerstädter v tomto měření sil hledali nějaký výsledek, který by je zřejmě natrvalo odpoutal daleko od nevábného sestupového pásma, jenže "Kozli" pod vedením nového kouče Friedhelma Funkela ukázali, že se před závěrem tohoto ročníku dostávají do slušné pohody.

Výtečným způsobem se prezentovali hlavně během první půlhodiny. Už po osmi minutách se poprvé uvedl na scénu slovenský reprezentant Duda, jemuž Skhiri zleva nacentroval balón na hranici vápna, a následná fantastická dělovka z voleje zapadla přesně k tyčce. Hodně nelehké zakončení vyústilo v o to krásnější branku, která Augsburg jako by usadila hodně do ústraní.

Ve 23. minutě se totiž hostům podařilo náskok navýšit. Schmitz byl sice nahnán až do míst u rohového praporku, přesto stačil poslat prudkou přihrávku do šestnáctky, v něm Wolf nechal chytře merunu propadnout až k volnému Kainzovi, jenž pohotově skóroval. A o deset minut později rozvlnil síť podruhé Duda, jenž zužitkoval dělovkou Wolfovu nahrávku zprava.

Köln se pak v ofenzivě odmlčel, tým trenéra Heika Herrlicha se po obrátce přece jenom zlepšil, zaznamenal nicméně ve svůj prospěch jen dvě snižující trefy. Tu první měl na svědomí Gumny, ten se po skrumáži a pobídce Jensena ocitl na zadní tyči včas a na správném místě. A tu druhou zařídil Vargas, jenž patičkou zacílil míč do brány po Jensenově asistenci.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele