12. kolo
15.12.2020 18:30 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Lars Stindl (© AFP)

Gladbach ve výborném zápase nakonec s Frankfurtem remizoval

Jedna červená karta, jedno nucené střídání brankáře, dvě penalty, dvě branky v samotném závěru, hattrick Larse Stindla, celkových šest gólů a devět žlutých karet. Takový je výčet duelu "Orlů" se "Hříbaty". Nicméně jakkoli byla tahle partie nesmírně atraktivní, pro ani jeden z klubů vlastně nic neřeší.

Už samotný začátek byl v Commerzbank-Areně hodně divoký. Během úvodních pěti minut se do šance dostali Christoph Kramer, Matthias Ginter a Alassane Pléa, který navíc zvládnul postrčit Hintereggera do vlastního brankáře. Kevin Trapp byl otřesený, ale pokračoval v zápase. Hosté se dočkali až ve 14. minutě.

Lars Stindl se ujal rozehrávky přímého kopu ve vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů od domácí svatyně. Nic si zbytečně nekomplikoval, prostě tvrdou ranou obstřelil zeď a pro Trappa nechytatelně zacílil přesně k pravé tyči - 0:1. Tohle vedení však mělo vydržet pouhých osm minutek, jelikož pak přišla řada na Andrého Silvu.

Martin Hinteregger napálil z voleje ruku Stefana Lainera a kopala se penalta. Portugalský fotbalista si vybral ze svého pohledu pravou polovinu brány, zatímco gólman Yann Sommer skákal na opačnou, takže nebylo co řešit - 1:1. Stejní hráči sehráli klíčovou roli za dvě minuty znovu. André Silva si pohlídal ofsajdovou hranu a rozeběhl se za Barkokovým dlouhým nákopem. Balon si výtečně zpracoval, a poté střílel pravačkou z nějakých sedmi metrů podél hostující jedničky - 2:1.

Famózní desetiminutovku v podání Eintrachtu podtrhl Aymen Barkok, když elegantně obešel Elvediho a Gintera, aby zakončil přesně k tyči - 3:1. Asistence? Pochopitelně André Silva. Do poločasové pauzy se už nic zaznamenáníhodného na hrací ploše neudálo, nicméně Marco Rose si byl dobře vědom toho, že ještě není nic ztraceno.

Jenže po změně stran to byli znovu domácí, kdo si vytvořil první velkou příležitost. André Silva přihrával a Amin Younes v dobré pozici selhal. Ovšem v 81. minutě David Abraham na okamžik přidržel za rameno unikajícího Breela Embola, jenž se následně ochotně kácel k zemi. Rozhodčí Benjamin Cortus se příliš dlouho nerozmýšlel a obránce Frankfurtu po druhé žluté kartě vyloučil.

Švýcarský útočník Embolo, který přišel až v 63. minutě za nevýrazného Pléu, sehrál důležitou úlohu i v předposlední minutě řádné hrací doby. Barkok se věnoval balonu, a tak si nevšiml, že se mu do cesty připletla protihráčova noha. O nějakých třicet čísel se tak stalo ještě ve vlastní šestnáctce, takže došlo na další pokutový kop.

Lars Stindl byl při chuti, jenže v tomto případě měl obrovskou kliku, neboť Dominik Kohr, jenž v 71. minutě nahradil Trappa (a čtyři minutky poté si stihl připsat žlutou kartu), si na balon sáhl. V cestě do sítě mu ale zabránit nedokázal - 3:2. Kapitán Gladbachu v páté minutě nastavení dokázal hlavou vyrovnat. Potřeboval k tomu dva pokusy, jelikož ten první Kohr za svá záda nepustil - 3:3. Bundesliga tedy viděla další zápas, na který se bude dlouho vzpomínat.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,5+ gola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele