33. kolo
15.05.2021 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Hříbata podlehla Stuttgartu 1:2 a hrozí jim rok bez pohárů

Borussia Mönchengladbach nemá kolo před koncem Bundesligy jistotu evropských pohárů pro příští rok. V domácím zápase se Stuttgartem prohrála a protože Union získal bod v Leverkusenu, zůstala po třiatřiceti kolech na osmém místě s jednobodovou ztrátou. "Hříbata" přitom ještě dvacet minut před koncem vedla, než zařídili obrátku Endo s Kalajdžićem.

V příštím kole to tedy bude i Sttutgart, kdo bude moci usilovat o sedmé místo a tím pádem Evropskou konferenční ligu. Veškeré triumfy však drží sedmý Union Berlín.

Pro Borussii je to určitě velké zklamání, zvláště když v tomto roce hrála Liga mistrů. Do zápasu vstoupili lépe domácí a Pléa si vytvořil velkou šanci již v 10. minutě, kdy zakončoval z úhlu jen do boční sítě. O chvíli později byl stejný muž v další gólovce a tentokrát zkoušel přelobovat Kobela, což se mu nepodařilo.

"Hříbata" byla lepší, ale na ukazateli skóre stále svítil bezbrankový stav. To platilo i ve 33. minutě, kdy rozvlnil síť Thuram, avšak z ofsajdové pozice. Mönchengladbach se konečně prosadil až v samotném závěru prvního poločasu. Kramer si pohrál s hostující obranou a zpětným centrem našel kopačku Larse Stindla - 1:0.

Domácím hrálo vše do karet, ale VfB ještě neřeklo poslední slovo. Tři čtvrtiny utkání prakticky nemělo žádnou větší šanci, přesto v 72. minutě srovnalo na 1:1. Wataru Endo dostal na hranici pokutového území trochu prostoru a parádní ranou pod břevno nedal Sommerovi šanci.

Borussia chtěla vedení okamžitě zpátky, ale Lazar jen těsně minul tyč a pak přišel šok. Stenzel se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, Saša Kalajdžić kopačkou změnil směr a s tím už Sommer nemohl nic dělat. Stuttgart během chvilky otočil nepříznivý vývoj a držel vedení. Po zbytek utkání se hra vinou střídání kouskovala a "Hříbata" se do souvislejšího tlaku nedostala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele