19. kolo
30.01.2021 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Dortmund otočil zápas s Augsburgem a nakonec bere tři body

Dortmund hostil v sobotu odpoledne Augsburg a navzdory tomu, že v zápase prohrával, dokázal nakonec zvítězit. Minimálně dočasně se tedy posunul na pátou příčku.

A již v 8. minutě mohl jít Dortmund do vedení. Brandt se dostal ke skvělé přihrávce od Reuse, avšak brankář Gikiewicz včas zareagoval a vyběhl a Brandtovi se ho nepodařilo překonat. Hned v 9. minutě si Borussia vypracovala další gólovku. Guerreiro přihrávkou před bránu našel volného Hålanda, který však pouze těsně minul Gikiewiczovu svatyni.

Nedáš, dostaneš! Toto fotbalové pravidlo se vzápětí potvrdilo. V 10. minutě totiž po dvou velkých šancích Dortmundu skóroval Augsburg, když se Hahn dostal k odraženému míči z hlavičkového souboje a překonal prudkou střelou Hitze.

Ve 20. minutě zahrál hostující Iago ve vlastním pokutovém území rukou a rozhodčí Ittrich po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop pro Dortmund. Následnou penaltu však neproměnil Håland, který trefil pouze břevno.

Ve 26. minutě už se však Dortmundu podařilo vyrovnat. Reus centroval z volného přímého kopu z levé strany do pokutového území Augsburgu, kde si míč našel hlavou Delaney a usměrnil ho mezi tři tyče.

S remízou se však Dortmund nehodlal spokojit. Před začátkem kola byl v bundesligové tabulce až sedmý a nutně tedy potřeboval zvítězit. Na začátku druhé půle se mu však příliš nedařilo dostat do hry a Augsburg praktikoval pasivní styl hry.

Až v 63. minutě se podařilo Borussii skórovat. Guerreiro vyslal lobem takřka perfektní přihrávku na Jadona Sancha, který po solidním zpracování překonal Gikiewicze střelou po zemi do vzdálenějšího rohu.

Že je o osudu utkání rozhodnuto, bylo jasno v 75. minutě. To se podařilo Dortmund vstřelit gól na 3:1, když si prudký centr Hålanda do vlastní brány srazil hostující Uduokhai. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a Dortmund tak navzdory tomu, že v zápase prohrával, bere všechny tři body.

Po dvou bundesligových prohrách Dortmund konečně zvítězil a v týdnu ho čeká pohárový zápas s Paderbornem, načež o víkendu zajíždí do Freiburgu. Augsburg už byl z Německého poháru vyřazen a příští víkend se utká na vlastním hřišti s Wolfsburgem.

Cílem Dortmundnu v této sezóně je jednoznačně atakovat příčky zajišťující základní skupinu Ligy mistrů. K těm se Borussia po výhře nad Augsburgem přiblížila na pouhý gólový rozdíl, avšak Leverkusen a Wolfsburg mají v devatenáctém kole ještě zápas k dobru.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Někdo těm baletkám šáhnul na prachy a oni trucují.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
johnn

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele